Kategorije Vijesti

Pupovac žestoko napao DP, usporedio ih s pogavnikom Antom Pavelićem

Širi dalje

Milorad Pupovac je gostovao na N1 i otkrio da je dogovor manjina da Plenkoviću daju onoliko potpisa koliko mu bude potrebno da sastavi vladu. Žestoko je napao Domovinski pokret uspoređujući ga s ustaškim poglavnikom Antom Pavelićem. 



Među inim temama komentirao je Domovinski pokret navodeći da je DP je dobio izbore na antisrpskoj kampanji, a oformio se na antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine.

“Oni su samo teško kontaminirali politički prostor zemlje. SDSS je donio odluku da neće s DP-om, nisu oni spriječili SDSS, nego je SDSS od početka imao takav stav”, tvrdi Pupovac.

Zašto je Plenković pristao na ovo? “Nisam siguran da je imao drugog izbora. Nisam siguran da je Hrvatska imala drugog izbora.”

Osvrnuo se i na predsjednika Zorana Milanovića. “Postoji čovjek koji je oprao tu stranku. Ako kažete to su dobri dečki, samo ih ljudi krivo gledaju… Čuvar Ustava, normalnosti. Situacija je ozbiljna. Nitko ovo ne radi iz zadovoljstva nego iz nužde.”

“Kad je Zoran Milanović postao DP-ovac, kad je legalizirao to što DP radi, to pitanje se nije postavilo… Razlika zašto nećemo biti unutra, čuvat ćemo zemlju od daljnje ekstremizacije”, dodao je.

Na pitanje zašto HDZ nije imao izbora nego ići s DP-om, navodi da je oko njih stvoren sanitarni kordon. “A to što aždaja nacionalizma i ekstremizma dolazi na vrata, a to ništa.”

Osvrnuo se na izjave Marija Radića da SDSS-ovi zastupnici nisu legitimno izabrani predstavnici srpske nacionalne manjine.

“To je tvrdnja koja nema potvrde ni u kojoj odluci bilo kojeg tijela koje je nadgledalo izbore. SDSS djeluje od 1997. godine.

Radić govori protivno Ustavu i širi nacionalni u vjersku mržnju iz neukosti i neznanja, čovjek ne zna i ne razumije, jer mu je netko rekao da govori protiv SDSS-a.

A to kako oni imaju Srbe na svojim listama ( Predrag Mišić iz Vukovara, op.a.)  imaju ih na temelju tog istog zakona. Podsjetit ću ga, i Pavelić je imao svoje Srbe, ali Srbima nije bilo bolje od takvih Pavelićevih Srba”, poručio je Pupovac.

M.M. /Foto: N1


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

2 sata prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

6 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

6 sati prije