Kategorije Vijesti

Ravnateljica Klasične o upadu mačetom u školu: “Bilo je dramatično”

Širi dalje

Ravnateljica  Klasične gimnazije Zdravka Martinić Jerčić dala je ispred zgrade gimnazije izjavu za medije o upadu mladića u školu s mačetom.



Mladić je mačetom krenuo prema jednom učeniku, no srećom nije došlo do ozljeđivanja. Napadač, koji nije učenik Klasične gimnazije, sam je napustio zgradu i policija za njim traga.

“Situacija je traumatična, dogodila se krizna situacija u školi. Danas između 13:30 i 14 sati u školu je ušao nepoznati mladi čovjek koji je ušao u učionicu na sat na kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem učeniku. Dosta sabranom i brzom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su veće posljedice, nitko nije ozlijeđen.

Mladić je potom napustio razred, ja sam ga ispratila jer sam ga susrela na hodniku, ali u tim trenucima nije imao ništa u rukama. Policija je pozvana, dalje su u tijeku akcije policije”, rekla je ravnateljica Klasične gimnazije.

“Mi ćemo se sada u školi svi, stručna služba, nastavnici uz potporu Grada i Ministarstva, baviti time da riješimo posljedice ovakvog traumatičnog događaja na naše učenike i da pomognemo svima da prebrode ove situaciju. Učenici su sigurni, nastava se nastavila odvijati redovno i nadamo se da se ovakav događaj više neće ponoviti”, kazala je.

Zna li se tko je mladić koji je upao u školu, pitali su novinari.

“Policija ima informacije, ali ne bih ulazila u detalje. To je nešto po čemu će oni dalje postupati”, odgovorila je ravnateljica.

Upitana je i je li bilo ranijih prijetnji.

“Nemamo saznanja o nekakvim ranijim prijetnjama, ovo nije bilo vezano uz školu, ove prostorije ili uz druge učenike. Vjerojatno je iskoristio trenutak međusmjene da uđe u školu, u tim trenucima je oko 700-800 učenika na ulazu u školu, praktički je nemoguće kontrolirati tko izlazi i ulazi. Da se radilo o starijoj osobi, bio bi uočen, ali radilo se o njihovom vršnjaku pa je vjerojatno zato prošao neprimijećen. Nije mi poznato da je mladić u školi prijetio bilo kojem nastavniku”, rekla je.

Potvrdila je da je škola u kontaktu s Ministarstvom. “Učinit ćemo sve da se učenici osjećaju sigurno”.

Na pitanje koliko je vremena prošlo od upada mladića u školu do njegova izlaska odgovorila je: “Nekoliko minuta.”

Kazala je da je imala informaciju da se nešto događa u razredu te da je krenula tamo i na putu je srela mladića koji je upao u školu.

Na pitanje je li prijetio i profesorici, odgovorila je da joj profesorica nije to kazala. “Policija je uzela njen iskaz. Ona je isto u šoku i pod stresom.”

“Nismo preklinuli nastavu, mislim da je bolje da su učenici ovdje da bi mogli razgovarati i s nastavnicima i sa stručnim službama”, kazala je.

“Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se učenici osjećaju sigurno”, rekla je ravnateljica.


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

1 sat prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

5 sati prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

5 sati prije