Kategorije Vijesti

Riječani za Milu – humanitarna akcija uz “iće, piće i šišanje”

Širi dalje

Riječani nastavljaju akciju prikupljanja novčane pomoći za oboljelu djevojčicu Milu. Na košarkaškom igralištu Zamet u organizirali su humanitarni koncert za Milu uz “iće, piće i šišanje”.



Snage su udružili domaći glazbenici, ugostitelji i frizeri, a sav prihod od prodaje hrane, pića i usluga šišanja u sklopu koncerta donirat će se za liječenje Mile Rončević.

U organizaciji Frana Žikovića i Katarine Sabočan, na novouređenom košarkaškom igralištu Zamet održan je humanitarni koncert na kojem su nastupili Mauro Staraj & Orhan Sali, Padre, Belfast food, Duško Jeličić & Bonaca, Callahan, The Blondes, Pleteri i DJ-evi.

Za dvogodišnju Milu Rončević ujedinila se cijela Hrvatska. Svi joj žele pomoći – od sportaša, studenata, učenika, obrtnika, umirovljenika do političara. Roditelji su neizmjerno zahvalni, i dalje ih zovu dobri ljudi i pomažu, a osim sportaša, političara, estradnjaka, glumaca, ugostitelja, uključila se i dijaspora. Primaju i uplate i pozive iz Srbije, Bosne, Crne Gore …

Uključila se i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, gradovi i općine diljem Hrvatske. Riječani, ali i građani cijele županije su se ovaj vikend uistinu ujedinili i pokazali srce.

“Prije dvije večeri sjedio sam sa suprugom u dnevnom boravku. Moj sin, jednogodišnji Venio igrao se, i jedan pogled na njega u trenutku kada su mediji prenosili vijesti o malenoj Mili, bio je dovoljan da sam sebi kažem ‘ja to moram učiniti za Milu’.

Pokušao sam zamisliti kako je teško Milinoj obitelji i kako njezini roditelji čine sve da njihova kćerkica izbori bitku za život. Kako sam inače već godinama organizator raznih događanja, od kojih su neki bili i humanitarni, zajedno s prijateljicom Katarinom Sabočan, s kojom i poslovno surađujem, pokrenuo sam prijatelje i kolege i rezultat je ova akcija. Sretan sam jer su se uz sportaše i pjevače odazvali i ugostitelji, to me čini sretnim i ponosnim, ali sam istovremeno i žalostan jer je država trebala i treba više činiti u donošenju odluka važnih za budućnost naše djece”, kaže Fran Žiković.

Restoran Orijentovo ognjišće bio je zadužen za šank, piće i hranu, a sav prikupljeni prihod od ugostiteljske prodaje, nakon što se plate dobavljači, ide malenoj Mili. Također, Master’s barbier shop radio je muške frizure u sklopu događanja, a sredstva prikupljena od šišanja također idu u donaciju za Milu.

Brojni Riječani još jednom su pokazali koliko srce ima Rijeka, cijela  Hrvatska je još jednom, kada je najpotrebnije, jedinstvena.

Mala Mila Rončević, dvogodišnja djevojčica iz Rijeke, koja se bori s rijetkim oblikom leukemije i kojoj je najveća prilika za život iznimno skupo jednogodišnje liječenje u Philadelphiji, ponukala je sve koji mogu da pomognu u skupljanju oko 18 milijuna kuna potrebnih za liječenje.

Mila bi u utorak trebala otputovati u SAD. Detalji humanitarne akcije mogu se pratiti na internetskoj stranici “Life for Mila”.

Marin Rončević, otac male Mile, nada se da će u utorak krenuti u SAD. Kaže nam kako je ova priča ponovno priča koja je nakon male Nore ujedinila Hrvatsku i da se uplate građana vrte nevjerojatnom brzinom.

Ured predsjednice obitelj je povezali s hrvatskim veleposlanikom koji im je pomogao u kontaktima s bolnicom u Philadelphiji.

R.I./Foto:hrt

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

2 sata prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

2 sata prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

2 sata prije