Kategorije Vijesti

Sabor odbio Zlatu Đurđević, za nju nije glasala ni polovica oporbe

Širi dalje

Sabor  je odbio prijedlog predsjednika Zorana Milanovića da se za šeficu Vrhovnog suda imenuje Zlata Đurđević.  Za nju je glasovalo 37 zastupnika, protiv je bio 81, a suzdržanih je bilo pet.



Jučer je u saboru provedena rasprava o Milanovićevom prijedlogu da Đurđević preuzme vođenje Vrhovnog suda.

Kako Zlata Đurđević nije mogla sudjelovati u raspravi, javila se jutros otvorenim pismom. Milanović je mogao biti na raspravi, ali se nije pojavio u saboru.

“Nije mjesto predsjedniku Republike u saboru, osim u protokolarnim prilikama. Predsjednik Republike nema što tražiti u saboru i ustajati na poziv Gordana Jandrokovića ili što ti ja znam koga. Rekao sam sve što sam imao za reći i fascinira me da su se uopće sjetili te ideje da bi me zvali u sabor kao predlagatelja”, rekao je Milanović u izjavi novinarima u Delnicama.

Ponovo je istaknuo da je Đurđević osoba koja ima svoj integritet, obrazovana je i argumentirana. “Prema tome, ne trebam ja doći u sabor i reći: ‘Ovo vam je gospođa Zlata Đurđević'”, dodao je.

Sporenje predsjednika države i premijera oko toga tko bi trebao preuzeti čelnu poziciju Vrhovnog suda, nakon što sadašnjem predsjedniku Đuri Sessi sredinom srpnja istekne mandat, traje već mjesecima i dosad nije dovelo do konsenzusa.

Za HDZ Đurđević je neprihvatljiva kandidatkinja jer je pristala sudjelovati u protuzakonitoj proceduri izvan javnog poziva, a ne sviđa im se ni njezin program, dok predsjednik Milanović smatra da je ona najbolji izbor.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Penava: Puno smo bliže dogovoru, danas ću nazvati Grbina

Ivan Penava predsjednik Domovinskog pokreta,  u ponedjeljak je komentirao  pregovore s HDZ-om i njihov nastavak…

1 sat prije

Saznajte kako adrenalin utječe na psihološko stanje

Istražite kako adrenalin utječe na naše misli i emocije, te kako ovaj moćni hormon može…

3 sata prije

Hodak: Vašarska čerga iz Srbije na festivalu Marka Marulića u HNK Split

Hrvatska je puna rigidnih desničara. Sad su pobijedili i na izborima kroz Domovinski pokret i…

4 sata prije