Kategorije NaslovnaVijesti

Sabor zaprimio prijavu, USKOK provjerava je li SDP prisluškivao Petrova

Širi dalje

MARINA BUTNIĆ JURIČIĆ, voditeljica saborske Službe za medije novinarima je potvrdila da je saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zaprimio predstavku koju je glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja spomenuo u emisiji Pressing N1 televizije.



“Budući da Odbor još nije konstituiran, ne možemo objaviti detalje predstavke, koja će ući u obradu nakon što se konstituira Odbor. Uostalom ni ja ne znam sadržaj predstavke, mi smo sad u ustavnoj stanci. Gospodin Reiner je najavio sjednicu Sabora nakon 15. siječnja i tad će se oformiti i sva saborska tijela i potom će ova predstavka ići u obradu”, rekla je za Index Buntić Juričić.

Nikola Grmoja na N1 televiziji izjavio da je PNUSKOK nakon parlamentarnih izbora pratio Božu Petrova u akciji koja nigdje nije zavedena te da su njihove indicije prijavljene Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

No osim te akcije, iza koje stoji SDP, siguran je da su Božu Petrova pratile i bivše strukture HDZ-a.

“Nedopustivo je korištenje aparata, koji bi trebao služiti za zaštitu građana ili nacionalne sigurnosti – u svrhu političkih obračuna. Nažalost, SOA često podsjeća na tortu koja ima jedan crveni dio, jedan plavi dio koji se međusobno prate i gube energiju na to, a za ključne stvari za koje jest tu nemaju ni vremena ni resursa”, kazao je Grmoja.

Očitujući se na tu temu Uskok na svojoj internetskoj stranici objavio  da provjerava navode Nikole Grmoje:

“Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provjerava javno izrečene tvrdnje Nikole Grmoje. Po okončanju navedenih provjera, javnost će biti pravovremeno obaviještena o rezultatima”, piše na internetskoj stranici Uskoka.

Grmoja je objasnio da Most traži čelno mjesto u Ministarstvu unutarnjih poslova jer je riječ o ključnom resoru kad je riječ o borbi protiv korupcije. Na pitanje ne bi li i HDZ mogao provesti borbu protiv korupcije, uzvratio je kako dosadašnje iskustvo s HDZ-om i SDP-om govori drugačije.

Ravnateljstvo policije nije željelo komentirati tvrdnje da je PNUSKOK pratio Božu Petrova, a ministar unutarnjih poslova za srijedu najavio konferenciju za novinare na kojoj će odgovarati na sva pitanja. Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić kazala je Hini da se policija ne želi miješati u političke stvari.

“Ministar Ranko Ostojić u srijedu će održati konferenciju za novinare na kojoj će, kao političar, odgovarati na sva pitanja pa tako i ove iznesene sumnje”, kazala je Bikić.

D. L./Foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

1 sat prije

Lijepa naša u Beogradu. Veočić dobio Srbina 5:0 i osvojio europsko zlato

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić u Beogradu je osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do…

2 sata prije

Zvonimir Hodak: Rijeke pravde postale su potočić, a Most je odletio u zrak

Hrvatski rašomon ide dalje. Svaka stranka ima svoje viđenje buduće vlade i vlasti. Izgleda kako…

2 sata prije