Kategorije NaslovnaVijesti

SDP postao vodeća srpska stranka, program su predstavila tri ministra i sve troje su Srbi

Širi dalje

Stranačkom konvencijom “Hrvatska raste” SDP je otvorio svoju kampanju  za parlamentarne izbore. 



Predsjednik stranke Zoran Milanović održao je emotivni motivacijski govor pred oko 5000 članova SDP-a u Maloj dvorani Doma sportova. Poručio im je da ih čeka teška utakmica. Vidim da su vam oči bistre, bistrije nego ikad. Vidim da ste i lavice i lavovi, sokolovi i orlovi i mogu samo reći – za mnom, uzviknuo je.

SDP je nazvao “srcem dobrih promjena i strankom domoljuba i patriota” te potaknuo skandiranje Hrvatska, Hrvatska!

Reći ću vam što ste vi – vi ste SDP – srce dobrih promjena! Vi ste SDP – stranka domoljuba i patriota! Ima li ovdje domoljuba? Hrvatska, Hrvatska, Hrvatska!, uzviknuo je i potaknuo skandiranje u dvorani.  

On ovo doista misli ili se ruga s hrvatskom himnom?

Uz Milanovića, na skupu su govorili i potpredsjednici Vlade Branko Grčić, Milanka Opačić i ministar financija Boris Lalovac, koji su se pohvalili uspješnim projektima Vlade

Branko Grčić je ponovio kako je aktualna vlada preuzela zemlju s visokim dugom i “kosturima u ormaru” te kako je nakon šest godina predanog rada uspjela izvesti zemlju iz duboke krize i recesije.

Milanka Opačić SDP-ovcima je poručila kako se nemaju čega sramiti jer je Vlada “s obzirom na nered i kaos, napravila maksimalno”. Kazala je i kako nekima u oporbi smetaju imena i prezimena SDP-ovaca. Ja im poručujem domoljubi su oni koji su Hrvatsku izvukli iz krize jer Hrvatska se voli srcem, pameću, radom i poštenjem, istaknula je Opačić.

Boris Lalovac je je prozvao HDZ kazavši da su “domoljubi u zemlji ostavili kaos”, a građanima je obećao da će se SDP i dalje boriti” za svakoga građanina koji živi u svom domu bez obzira na to je li mu kredit vezan uz švicarski franak, euro ili kunu”.

Nakon izjave na RTS-u da je Milanović zaštitnik Srba u Hrvatskoj jer “od deset Srba koji izađu na izbor osam glasa za SDP”, promatrači SDP-ova kongresa u Domu sportova nisu mogli ne primijetiti da su, uz Milanovića, program SDP za naredne izbore predstavila tri ministra i sve troje su Srbi – Grčić, Lalovac i Opačić.

M. Marković/foto:hrt


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Tužna vijest za trenera Dinama uoči utakmice sezone

Umjesto da se u miru priprema za nedjeljni derbi s Rijekom, Dinamov trener Sergej Jakirović…

13 minuta prije

Obljetnica okrutnog ubojstva 9 djece u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu

U 8:41 sati u Beogradu su odjeknule sirene, ekrani svih televizijskih kanala u Srbiji zatamnjeni su jednominutnom…

55 minuta prije

Plenković uputio prijedlog da se produži mandat šefu SOA-e Danielu Markiću

Premijer Andrej Plenković izvijestio je na početku sjednice Vlade da je uputio predsjedniku Republike Zoranu…

2 sata prije