Kategorije Vijesti

Šef mladeži SDP-a iz Vukovara primitivno izvrijeđao ministra Hasanbegovića!

Širi dalje

DEJAN GEMERI, predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara, i volonter Vukovar film festivala, na primitivan način je izvrijeđao ministra kulture Zlatka Hasanbegovića koji je otvorio filmski festival u tom gradu.



“Svečano otvorenje VFF-a… Mislim da je ovo prvi i zadnji put da ga otvara ruglo ljudskog dostojanstva.“

To je status na Facebooku predsjednika Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara Dejana Gemerija, o kojem je bilo govora i na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća. Sporni status, kao i onaj u kojem je prozivao i gradonačelnika Vukovara Ivana Penavu, u međuvremenu je uklonjen s Gemerijeve stranice.

– Ovdje je prije svega sporno to što je Dejan Gemeri predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Vukovara, ali i to što je napisao kao volonter Vukovar film festivala. Na grub i neetičan način zlorabio je povjerenje Grada Vukovara i VFF-a.

Ministra Zlatka Hasanbegovića fotografirao je i onda iznio svoje političke stavove, rekao je Penava najavljujući kako će u dogovoru s organizatorima učiniti sve da Gemeri ne bude više volonter na festivalu.

Komentirajući svoj status na Facebooku, Gemeri ne poriče da ga je napisao navodeći da su ga ponijele emocije.

– Za Zlatka Hasanbegovića smatram da je pogrešna osoba na mjestu ministra koji je svoje ideološke pobude uglavnom krivo koristio u političke svrhe. Uostalom, poznati su stavovi kulturnjaka širom Hrvatske o njemu, kao i niza udruga. I sam Hasanbegović iza sebe ima niz ispada. Još se svi sjećamo i niza njegovih izjava. Prekidam tradiciju šutnje i mlakih reakcija iz SDP-a. Osobno neću odustati od zaoštrene retorike kao reakcije na nacionalistički zaoštrenu agitaciju koju promovira HDZ – rekao je Gemeri za Večernji list.

D. L. /Foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

HDZ i Petica. Moguće je da Penava izvisi slično kao Škoro. Postoji plan B

U postizbornim pregovorima oko formiranja većine pojavila se nova mogućnost da se za predsjednika Sabora…

36 minuta prije

Bez hrvatskih sudaca na Euru, Slovenaca čak sedam, dvojica iz BiH

Sve nam je bliže Europsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj od 14. lipnja do…

1 sat prije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

2 sata prije