Kategorije Vijesti

Šef HŽ Putničkog prijevoza: Vlak je bio star 40 godina, ali tehnički ispravan

Širi dalje

Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz, za N1 je komentirao što se dosad zna o nesreći kod Novske u kojoj su poginule tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno.



“Očevid je u tijeku, istraga traje i ona će nam dati potrebne informacije”, rekao je Ukić.

Otkrio je i u kakvom je stanju putnički vlak. “Vlak je star 40 godina, ali je tehnički ispravan i pouzdan. Prije dva dana imao je servisni pregled i sve je bilo u redu. Uvjeti vožnje vlaka, za to ću morati pričekati istragu.”

Dodaje da je brzina na toj pruzi 160 km na sat. Navodi da se u zadnje vrijeme ulaže puno u željezničku infrastrukturu.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu priopćila je jutros da se provodi očevid željezničke nesreće kod Novske u kojoj su u petak navečer u naletu putničkog vlaka na teretni poginule tri osobe, a jedanaest je ozlijeđeno, među kojima jedna teško.

“Oko 21,30 sati na pruzi M104 Novska -Vinkovci-DG (Šid) između kolodvora Novska na desnom kolosijeku u km 294+485 dogodio izvanredni događaj kategorije ‘ozbiljna nesreća’, nalet putničkog vlaka broj 2506 (HŽPP) koji je prometovao na relaciji Vinkovci-Novska na teretni vlak broj 41200 (ENNA Transport) koji je stajao na pruzi.

U ozbiljnoj nesreći ima troje smrtno stradalih i jedanaest ozlijeđenih, od kojih je jedan teško ozlijeđen”, navodi se u priopćenju.

R.I. Foto: cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

7 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

10 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

11 sati prije