Kategorije Vijesti

Šefica Uskoka Vanja Marušić podnijela ostavku!

Širi dalje

Vanja Marušić aktualna ravnateljica USKOK-a podnijela je ostavku. Vijest o ostavci objavljena je na stranicama DORH-a. Kao razlog za ostavku navode se osobni razlozi.



Marušić je od Glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek zatražila vlastito razrješenje i to samo pola godine nakon što je ponovno kao jedini kandidat imenovana na tu funkciju.

Neslužbena je informacija da je Marušić dala ostavku zbog problema s njezinim vozačem koji je imao sudar službenim automobilom, a koristio ga je privatno. Nastala je šteta za koju navodno nisu rekli DORH-u već su je platili bez da su tražili regres od vozača.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek je tijekom ranih poslijepodnevnih sati 18. travnja 2023., zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga”, istaknuo je DORH na službenoj stranici.

“Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave s obzirom na to da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske će, ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, donijeti odluku povodom navedenog zahtjeva.”

Ističu kako će Državno odvjetništvo Republike Hrvatske o svim ostalim informacijama pravovremeno obavijestiti javnost.

Marušić je na mjesto ravnateljice USKOK-a imenovana prvi puta u studenome 2018. godine od strane tadašnjega Glavnoga državnoga odvjetnika Dražena Jelenića, a nakon uspješno odrađenoga četverogodišnjeg mandata je prije točno pola godine, u studenom, imenovana na novi četverogodišnji mandat. Ovoga puta imenovala ju je aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek nakon što je Marušić bila jedina kandidatkinja za mjesto ravnateljice USKOK-a.

Nije tajna da su odnosi između Hrvoj-Šipek i Marušić jedno vrijeme bili dosta zategnuti, nakon tzv. afere Software, no smatralo se kako je situacija u međuvremenu izglađena, pogotovo nakon što je Hrvoj-Šipek ponovno imenovala Marušić na mjesto ravnateljice USKOK-a.

Kako je poznato, cijeli je problem izbio jer je USKOK u proljeće 2021. ocijenio kako ne postoji dovoljno dokaza da se pokrene kazneni postupak protiv bivše ministrice Gabrijele Žalac zbog namještanja natječaja za kupnju softvera za njezino Ministarstvo.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Real je gubio, ušao je Modrić i čudesnim preokretom uveo Real u finale Lige prvaka

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Real Madrid je s 2:1 pobijedio Bayern i s…

2 sata prije

Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a otpada: “Pretjerao je u puno izjava…”

Postignut je dogovor HDZ-a i Domovinskog pokreta. Na sastanku u srijedu podijelili su resore, osigurali…

5 sati prije

Plenković objavio koja tri ministarstva idu Domovinskom pokretu

Nakon što su Hrvatska demokratska zajednica i Domovinski pokret postigli sporazum o formiranju Vlade, medijima…

8 sati prije