Kategorije Vijesti

Skandalona izjava Dragane Jeckov: “Osijek, Vukovar, Zagreb i Karlovac su gradovi likvidacija i protjerivanja Srba”

Širi dalje

Nakon što je zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe istaknuo kako je ubojstvo Aleksandre  Zec tragedija, ali da je ona ubijena kao žrtva pljačke, a Martina Štefančić samo zato što je bila Hrvatica, SDSS-ova Dragana Jeckov ustanovila je kako su okrutna ubojstva civila, naročito djece, loša i pogrešna i kako ih uvijek treba osuđivati.



“Davanje imena ulici ili trgu po Aleksandri Zec je gesta, kad izgovaramo njeno i imena druge djece imamo dužnost izgovarati ih sa osjećajem najdubljeg poštovanje i osjećajem prijezira prema počiniteljima”, odgovorila je Dragana Jeckov.

Naglasila je kako su okrutna ubojstva civila, naročito djece, loša i pogrešna i kako ih uvijek treba osuđivati.

“Ovdje nema mjesta za naciju, treba jednako osuditi sve zločince i odati poštovanje onima koji su zbog okrutnosti pojedinaca postali simbol nesreće, kao što su Goran i Slobodan Čengić, Dario i Tomislav Jurić, Danijela Roknić, Martina Štefančić, Antonija Zeko, Ivan Kljajić i mnoga druga djeca”, rekla je zastupnica SDSS-a, dodavši kako su sva ta djeca bila samo djeca, i imala su pravo na miran san i život.

Za izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića (o slučaju Zec) kaže da nisu ništa novo, da su “samo nastavak višegodišnjeg skrnavljenja žrtve koja godinama postoji na našoj nacionalnoj televiziji, u emisiji TV kalendar, kada se gledatelje podsjeća da je upravo slučaj Aleksandre Zec prenapuhan“.

Gradovi zaboravljenih likvidacija

Jeckov je ustvrdila i kako su ‘Zagreb, Osijek, Karlovac, Vukovar gradovi zaboravljenih likvidacija, protjerivanja i zastrašivanja brojnih Srba’, a da su ‘nijemo pali’ u zaborav.

Izrazila je zadovoljstvo što je gradonačelnik Tomislav Tomašević došao na komemoraciju obitelji Zec na zagrebačkom Sljemenu, kao prvi predstavnik Grada Zagreba u 30 godina.

Hina/ Foto: FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije