Kategorije NaslovnaVijesti

Slaven Čolak iz Fantsylanda razotkrio kriminal i zaustavio privatizaciju Hrvatske poštanske banke

Širi dalje

TRENUTAK ISTINE NA ŽUPANIJSKOM SUDU U ZAGREBU –  UPRAVA ČEDE MALETIĆA NAREĐIVALA DIREKTORIMA HPB-a POKRETANJE NEZAKONITIH OVRHA NA PROJEKTU FANTASYLAND ŠMIDHEN!



VEĆ smo ranije pisali o protupravnim radnjama sada već bivše uprave HPB-a na čelu s Čedom Maletićem, koja je smijenjena odlukom Vlade Zorana Milanovića nedugo nakon što je grupacija Fantasyland spriječila privatizaciju stavljanjem zabilježbe na nekretnini u Jurišićevoj 4 u Zagrebu gdje je ujedno sjedište posljednje banke u hrvatskom vlasništvu.

Naime, grupacija Fantasyland protiv Hrvatske poštanske banke d.d. još od 2013. godine vodi sporove u vrijednosti većoj od 700 milijuna kuna što sad već s kamatama premašuje iznos od 800 milijuna kuna.

Hrvatska narodna banka je utvrđenim nadzorom o čemu su mediji već pisali utvrdila čitav niz nepravilnosti u upravljanju bankom pod vodstvom Čede Maletića što je rezultiralo povećanim rezervacijama većim od 400 milijuna kuna koje je naložila Hrvatska narodna banka, a protiv bivše uprave HPB-a pod vodstvom Čede Maletića podnijeto je i više kaznenih prijava zbog nezakonitosti i nepravilnosti u poslovanju kojim je klijentima Banke prouzročena šteta velikih razmjera.

Kako stvari stoje, na pomolu su nove kaznene prijave protiv bivšeg predsjednika uprave HPB-a Čede Maletića koji je prema izjavama i to USKOK-ovih svjedoka u slučaju HPB Bankomat, na direktore direkcija HPB-a vršio pritisak na nezakonito pokretanje ovrha nad projektom Fantasyland Šmidhen što je u konačnici i rezultiralo blokadom imovine HPB-a 2013-te god. kojom je zbog tužbi Fantasylanda protiv Banke onemogućena tada već skoro završena privatizacija kojom je Erste Banka trebala postati novim vlasnikom HPB-a.

Na ročištu Županijskog suda u Zagrebu svjedočio je Damir Vujić, bivši direktor HPB-a za upravljanje naplatom u razdoblju 2006.g. do 2010.g. koji je izjavio kako je njegova direkcija u HPB-u samostalna i neovisna u radu, te kako je unatoč protivljenju direkcije i njega kao direktora HPB-a, Uprava Čede Maletića naredila da se pokrenu ovršni postupci protiv Fantasylanda.

Evo što je izjavio direktor HPB-a Damir Vujić na pitanja predsjednice sudskog vijeća i optuženih u slučaju Bankomat!

D. Lukić/foto:arhiv maxportal


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

8 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

57 minuta prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije