Kategorije Vijesti

SPECIJALCI DEMANTIRAJU: Laži Jutarnjeg lista i Dnevno.hr o Thompsonu, Bujancu i prosvjedu u Vukovaru

Širi dalje

Jutarnji list je objavio izmišljenu izjavu Zorana Marasa uperenu protiv prosvjeda u Vukovaru, Marka Perkovića Thompsona i urednika Bujice Velimira Bujanca, navodi se u priopćenju Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.


 

Vijest je prenio i portal Dnevno.hr, (čija je glavna urednica Marija Dekanić, bivša šefica Hrvatske narodne stranke za Zagreb) ustvrdivši da “branitelji u Vukovaru ne žele  Thompsona i Bujanca”.

Na njihove objave reagirao je Zoran Maras, predsjednik Udruge Specijalne policije stavom da “na Thompsona i Bujanca branitelji uvijek računaju!”

Udruga Specijalne policije u priopćenju navodi da su morali promptno reagirati demantira laži Jutarnjeg, na koje su nasjeli i neki drugi, koji bi voljeli da skup u Vukovaru ne uspije. U Jutarnjem listu kao i na portalu Jutarnjeg lista 3. listopada ove godine objavljeno je neistinita informacija predsjednika Udruge specijalne policije Domovinskog rata Zorana Marasa.

U tekstu koji je za Jutarnji spominje se da je Zoran Maras izjavio, citiramo: “da branitelji Thompsona i Bujanca ne smatraju dobrodošlim u Vukovaru”. Ta izjava je, iz nama nepoznatih razloga – potpuno izmišljena.

Odgovarajući na pitanje novinara Zoran Maras je izjavio da su na skupu u Vukovaru dobrodošli svi,  a da će na bini govoriti stradalnici, žrtve i gradonačelnik/domaćin Ivan Penava.

Lažnu izjavu Zorana Marasa iz Jutarnjeg lista prenio je portal Dnevno.hr u još gorem izdanju, stavljajući u naslov Thompsona u Bujanca, što je najgora manipulacija koju osuđujemo.

Ovom prilikom ponavljamo da su na skupu u Vukovaru dobrodošli svi građani Hrvatske i svijeta uključujući i marka Perkovića Thompsona i Velimira Bujanca s kojima braniteljska populacija ionako uvijek računa.

Sukladno zakonu o informiranju tražimo da se ovaj ispravak objavi u izvornom obliku i bez daljnjih manipulacija u Jutarnjem listu, na portalu Jutarnjeg lista i portalu Dnevno.hr

M. Marković/Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

7 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

14 sati prije