Kategorije Vijesti

Šprajcov komentar: Godina je Tigra! Mlađi parovi stvarno više nemaju izgovora

Širi dalje

Zoran Šprajc ​je u RTL Direktu komentirao skori dolazak prinove u obitelj Plenković, a učinio je to na sebi svojstven način.



Voditelj je najavu počeo govorom o proslavi kineske Nove godine, rekavši da smo u godini Tigra i da je to vrijeme velikih promjena i ispunjenja želja.

“Počela je godina tigra te vrijeme velikih promjena i ispunjenja želja. U Kini se naime tigar smatra kraljem svih životinja, simbol snage i hrabrosti.

Kineska Nova godina je najvažniji dan u godini za 2 i pol milijarde ljudi koji u njezinu čast danas nose novu crvenu odjeću. Kinezi nemaju običaj davati poklone nego si darivaju novac u crvenim kuvertama. Na meniju je “sveta hrana”, a to su za njih: svinjetina, piletina, riba. Glavni specijalitet je patka.

Kineska nova godina obilježava se kroz dva tjedna praznika po svim zemljama Azije i svijeta gdje žive Kinezi pa tako i kod nas. Bili smo na kinesko-zagrebačkom partyu da vidimo kako oni obilježavaju ovaj dan.

Xiaotong Chen-Li, vlasnica kineskog restorana govori kako će godina tigra donijeti puno sreće, bogatstva i zdravlja. Riječ je, kaže, o tradicionalnom slavlju, obiteljskom, kao duh Božića, pojašnjava pa zaključuje da se slavi 15 dana od danas, a nakon toga svi opet odlaze na posao.

A, eto, baš u godini tigra i novih izazova, predsjednik Vlade Andrej Plenković uhvatio se i jednog velikog osobnog izazova”

Javost je jučer doznala da će premijer uskoro treći put postati tata. ​Njegova supruga Ana Maslać Plenković u trećem je mjesecu trudnoće. Bračni par već ima dvoje djece, dječaka Maria i djevojčicu Milu.

“Kažu da se uz sedmogodišnjeg dječaka Maria i četverogodišnju djevojčicu Milu obitelj Plenković iznimno raduje skorom dolasku trećeg djeteta. Premijer inače ima 51 godinu života, supruga 9 godina manje, pa mlađi parovi stvarno više nemaju izgovora da se ne prime posla”, zaključio je Šprajc.

Megy M. /Foto: rtl


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi zoran šprajc

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

11 minuta prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

1 sat prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

2 sata prije