Kategorije Vijesti

Srbija povukla haubice s granice Kosova! Poslikali ih i vratili u vojarne

Širi dalje

Ministar obrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović obišli su jedinice Vojske Srbije u garnizonu Raška, poslikali se kraj  topova i vratili ih vojarne



Nakon završenog obilaska i slikanja, haubice, stacionirane dva kilometra od granice s Kosovom vraćene su u vojarnu, javio je reporter N1.

Kako je saopćeno, ministar je tijekom obilaska razgovarao s pripadnicima Vojske Srbije koji izvršavaju zadatke duž “administrativne linije”, kako Srbi zovu granicu s Kosovom.

Prije obilaska, ministar obrane sastao se sa zapovjednicima Vojske Srbije s kojima je razmotrio aktualnu sigurnosnu situaciju. Ekipa televizije N1 primijetila je, dolazeći na prelaz Jarinje, u Rudnici, dva kilometra prije Jarinja, da je stacionirano šest haubica – topova dalekog dometa Vojske Srbije i određeni broj vojnih policajaca. Nije im bilo dopušteno

snimanje.

Nakon što se sinoć pojavila informacija o pucnjavi u Zubinom Potoku sastao kompletan vrh Vojske Srbije, a šef Generalštaba Milan Mojsilović uputio se ka Raški. On je za TV Pink rekao da je riječ o kompleksnim zadacima i da će ih vojska sigurno ispuniti, ne iznoseći nikakve detalje.

Reporter N1 dodaje da je potpuno identična situacija bila i prošle godine kada je bio blokiran put Jarinje-Leposavić, na istoj lokaciji bila su stacionirana oklopna vozila, a nadlijetali su i vojni avioni u par navrata.

Provladini mediji u Beogradu prenijeli su sinoć da se u Zubinom Potoku čula rafalna paljba, dok su pojedini naveli da je došlo do razmjene vatre lokalnih Srba s Kosovskom policijom. Kosovska policija saopćila je da nije bilo incidenata između njenih pripadnika i bilo kakvih grupa na sjeveru Kosova.

Predstavnici KFOR-a su saopćili da je u Zubinom Potoku došlo do pucnjave, ali da u tom incidentu nije bilo povrijeđenih, niti je pričinjena materijalna šteta. Oni su naveli da istražuju incident u Zubinom Potoku i pozvali sve aktere da izbjegavaju retoriku i poteze koji mogu da pogoršaju situaciju.

Neki analitičari procjenju da su u Beogradu podigli tenzije s Kosovom da  bi se zamaglila priča o iskliznuću cisterni s amonijakom i trovanje više od 50 osoba na području Pirota.

M.M. /Foto: N1

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Željko Lacković: Shvaćam da DP ne želi SDSS, bili su vodeći u vrijeme okupacije

Nezavisni Željko Lacković smatra da je legitiman zahtjev Domovinskog pokreta koji ističe da ne može biti…

7 minuta prije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

60 minuta prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

2 sata prije