Kategorije Vijesti

STRAVA U ISTRI: Talijan jahtom raskomadao 16-godišnju djevojčicu iz Njemačke

Širi dalje

U stravičnoj pomorskoj nesreći koja se dogodila jutros oko 11.10 sati na predjelu južnog Fažanskog kanala smrtno je stradala 16-godišnja Njemica J.K.



Prema izjavama očevidaca  ona je u tom dijelu akvatorija ronila kada je na nju naletjela 13-metarska motorna jahta pod talijanskom zastavom.

Mrtvo tijelo ženske osobe u ronilačkom odijelu pronađeno je u predjelu južnoga dijela Fažanskog kanala,  izvijestili su danas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula prevezli su tijelo u Zavod za hitnu medicinsku pomoć Istarske županije gdje je ustanovljeno kako je Njemica preminula uslijed zadobivenih teških i smrtonosnih ozljeda i amputacija dijelova tijela. Istraga je usmjerena prema motornoj jahti naziva Con Tici 1, talijanske zastave vlasništvo L.F. iz Italije.

Jahta se zatekla u neposrednoj blizini pozicije nesreće koje su djelatnici Lučke kapetanije Pula osigurali od prilaza drugih plovila i osoba do okončanja istrage.

U Ministarstvu mora ističu da je o ovoj teškoj pomorskoj nesreći obaviješteno i Županijsko državno odvjetništvo u Puli koje zajedno sa djelatnicima pulske Kapetanije i službenicima Pomorske policije Pula provodi istražne radnje o svim okolnostima događaja


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije