Kategorije Vijesti

Sudar BMW-a, Mercedesa i Volkswagena u Njemačkoj. Poginulo sedam osoba. Izgorjeli su

Širi dalje

Njemačku je potresla stravična prometna nesreća u kojoj je poginulo čak sedmero ljudi, a još troje ozlijeđeno. Kako javlja list Bild u nesreći su sudjelovala tri vozila – BMW, Volkswagen i Mercedes.



“Tri vozila su sudjelovala u nesreći: BMW, Volkswagen i Mercedes”, kazale su vlasti za Bild. Još uvijek nije poznat identitet žrtava. Prema prvim informacijama, poginulo je više mladih ljudi. Dva automobila su se nakon izravnog sudara zabila u ogradu i zapalila. Šest osoba je izgorjelo, a poginula je i osoba iz trećeg automobila. Vatrogasci kažu da su tri osobe ozlijeđene.

Nesreća se dogodila na dugom zavoju na B247, gdje cesta u oba smjera ima samo po jednu traku. Prema prvim informacijama, jedan od automobila je iz zasad neobjašnjenog razloga prešao u suprotnu traku i sudario se s dva vozila iz suprotnog smjera. Od siline udara jedan je automobil izletio s kolnika i završio na krovu, dok su druga dva izgorjela u požaru koji je odmah izbio.

Olupine su pokazale koliko je sudar morao biti silovit: dva su automobila uništena do neprepoznatljivosti, pri čemu je jedna od pougljenjenih olupina ležala preko ograde, a druga je ostala na cesti s unakaženim tijelom. Treći automobil ležao je prevrnut uz rub ceste.

Vatrogasci zatekli užasan prizor

Na mjesto događaja su brzo stigli vatrogasci, no ondje su zatekli užasan prizor šestero mrtvih koji su izgorjeli u požaru. Naknadno su pronašli i sedmu preminulu osobu. Njihovi identiteti još se utvrđuju, a cesta na kojoj se dogodio sudar satima je bila zatvorena za sav promet.

Auf der B247 im Unstrut-Hainich-Kreis sind am Samstagabend laut Einsatzzentrale der Thüringer Polizei mehrere Menschen…

Objavljuje BlaulichtDoku THSubota, 1. travnja 2023.

“S velikim zaprepaštenjem i ogromnom tugom primio sam vijest o vrlo ozbiljnom sudaru između Schönstedta i Bad Langensalze. Žalim za mrtvima i suosjećam s njihovim bližnjima. Toliko života je ugašeno u samo nekoliko sekundi”, napisao je između ostalog na Twitteru Bodo Ramelow, premijer Tiringije.

Njegov ministar policije Georg Maier za Bild je izjavio da je u šoku.

“Moje misli su s teško ozlijeđenima i obiteljima preminulih. Moja velika zahvala ide hitnim službama koje su bile na ovoj teškoj intervenciji. Ovi prizori neće tako lako nestati iz naših sjećanja”, rekao je.

R.I. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

32 minute prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

1 sat prije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

12 sati prije