Kategorije Vijesti

Teško ozlijeđeni mons. Ante Jozić nakon operacije stabilno, ali i dalje kritično

Širi dalje

Jedan od dvojice stradalih vozača u jučerašnjoj prometnoj nezgodi u tunelu Sv. Ilija i novi je hrvatski nadbiskup mons. Ante Jozić, čije je ređenje trebalo biti 1. svibnja u Splitu.



U sudaru u kojem su sudjelovala dva osobna automobila došlo je 50-70 metara nakon ulaza u tunel iz smjera Makarske, s južne strane u nedjelju oko 18:15 sati.

Radio Imotski je objavio da je u nesreći poginuo 24-godišnji T. L. iz Imotskog

Prema zasad dostupnim informacijama, do nesreće je došlo 60-ak metara nakon ulaza u tunel. BMW serije 5, kojim je upravljao T.L., prešao na suprotni prometni trak i izravno se zabio u Citroen koji je vozio biskup Ante Jozić.

O prometnoj nesreći oglasila se i Splitsko-makarska nadbiskupija.

“U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju navečer 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo, upravljajući osobnim vozilom sudjelovao je mons. Ante Jozić, izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Bjelokosnoj Obali. Mons. Jozić vozilom hitne pomoći prevezen je u Klinički bolnički centar Split gdje je primljen s ozljedama koje su bile kvalificirane kao teške.

Izvršen je kirurški zahvat te je, prema najnovijim informacijama, stanje mons. Jozića stabilno.

Foto: grudeonline

Ovim putem Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u ovoj prometnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje pozivamo na kršćansku molitvu i suosjećanje. Sve daljnje informacije davat ćemo pravovremeno”, stoji u priopćenju.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović Hini je kazao da mu je, nakon operacije, stanje stabilizirano, ali i dalje kritično.

Mons. Jozića 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu za nadbiskupa trebao je zarediti državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, ali ređenje će sigurno biti odgođeno zbog teške prometne nezgode u kojoj je sudjelovao i mons. Jozić.

Mons. Ante Jozić rođen je 16. siječnja 1967. god. u Trilju. Osnovnu školu završio je u Trilju, sjemenište i bogosloviju završio je u Splitu. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1992. po rukama mons. Ante Jurića. Mons. Jozić tri godine službovao je kao kapelan u Makarskoj (1992. – 1995.), potom ga nadbiskup šalje u Rim na studij (1995. – 1999.).

Poslije studija ide kao predstavnik Svete Stolice u Indiju (1999. – 2003.), potom u Moskvu (2003. – 2009.) i Hong Kong (Kina) od2009. do danas. Jozić je na službi u Hong Kongu predstavljao Svetu Stolicu i zacijelo je jedan od najzaslužnijih za potpisani sporazum s Kinom koji regulira imenovanje biskupa u toj zemlji

Papa Franjo imenovao ga je 2. veljače naslovnim nadbiskupom Cisse i apostolskim nuncijem u Bjelokosnoj Obali.

R.I./Foto:ika

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije