Kategorije Vijesti

Todorić odabrao ime stranke, šalje pozive na osnivačku skupštinu

Širi dalje

Ivica Todorić je u studenom prošle godine najavio da osniva političku stranku i da će se na izborima kandidirati za premijera.



“Idem u politiku, osnovat ću stranku. Da sada dobijem novac ( od arbitraže, op.a.)  i da idem uživati, neću. Taj novac želim potrošiti u interesu moje domovine. Odlučio sam se angažirati da država ostvari svoje nacionalne interese, a to je povećanje standarda građana”,  najavio je Todorić

Na pitanje s kim bi surađivao kaže da je ovo godinama priprema i da ima mnogo imena.

“Siguran sam da iza mene stoji hrvatski narod. Ja želim ići s narodom i ne želim građane dijeliti. Želim da najbolji ljudi dođu u tim, ali ja bih bio kandidat za premijera. Prema nekim anketama Plenković je na 18 posto,

a ja na 80 posto i nema šanse da će biti drugačije”, kazao je Todorić za N1.

Mjesec dana kasnije, u prosincu 2023., pohvalio se da je proveo više neovisnih istraživanja javnog mišljenja (u Hrvatskoj i inozemstvu) o osobnom rejtingu i rejtingu političke stranke koja će biti osnovana pod njegovim vodstvom početkom 2024. godine.

“Iako stranka još nije registrirana, i s obzirom da još nisam predstavio njen plan i program, ankete su pokazale izvrstan rejting i Ivice Todorića osobno i njegove političke stranke u osnivanju.

Kada bi danas bili parlamentarni izbori, politička stranka Ivice Todorića prema neovisnim istraživanjima, dobila bi 7-9 % glasova. Takvi rezultati jasno pokazuju da je građanima dosta Plenkovićeve korumpirane klike i žude za promjenama i novim licima na političkoj sceni,” pohvalio se  Todorić.

Todorić  je napomenuo da nakon registracije stranke i predstavljanja tima i programa očekuje značajan rast rejtinga, a nakon kampanje i najveći broj glasova na parlamentarnim izborima.

Ovih dana Todorić šalje pozivnice za osnivačku skupštinu stranke koja će se zvati Zajedno Hrvatska.

M.M. /Foto: Dnevnik.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Srušio se helikopter s predsjednikom Irana. “Strahuje se da je mrtav”

Helikopter u kojemu su se nalazili iranski predsjednik Ebrahim Raisi i iranski ministar vanjskih poslova…

13 minuta prije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

10 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

14 sati prije