Kategorije NaslovnaVijesti

Traži se žena ministra u Milanovićevoj Vladi koja za ‘sklepane programe’ uzima pet posto. Unaprid!

Širi dalje

ONA je supruga ministra u Milanovićevoj Vladi. Porijeklom je Dalmatinka, po obrazovanju socijalna radnica, zaposlena u uglednoj zagrebačkoj Klinici za psihijatriju.



ON je rođen u Zagrebu, ekonomist po obrazovanju, skromnih zanja o gospodarstvu, ali je član vladajuće stranke. U životu nikad nije radio u privatnom sektoru, sve njegove plaće došle su iz proračuna. Trenutno je ministar u Vladi RH.

U politiku je ušao kao tinejdžer. Često ga porede s Milankom Opačić za koju kažu da je s faksa došla u Sabor, ali je on uspješniji i od Milanke. Za njega prijatelji u SDP-u kažu da je “iz vrtića ušao u Sabor” i da bi bez SDP-u bio kruha gladan.

Prethodno je kratko vrijeme radio za tvrtki sina bivšeg šefa SDP-a i hrvatskog premijera te upravljao javnom ustavnovom u vlasništvu države. U oba slučaja plaća se namirivala iz proračuna. Skoro deset godina bio je poslovni direktor SDP-a (ma što to značilo).

Njegov resor u Vladi Zorana Milanovića zadužen je za upravne i druge poslove koji se odnose na malo i srednje poduzetništvo.

Važan posao tog Ministarstva je sudjelovanje u radu tijela Europske unije, priprema i provedba dokumenata i programa za povlačenje novca iz fondova Europske unije i drugih međunarodnih izvora financiranja. U razdoblju od 2014. do 2020. godine Hrvatskoj je iz EU na raspolaganju 10,67 milijardi eura.

Osim novca iz fondova Europske unije i država Hrvatska preko resornog ministarstva dodijeljuje desetine milijuna kuna inicijalnih i nepovratnih sredstava. Samo treba napisati projekt koji će netko u Zagrebu odobriti.

Tko odobrava projekte? Ministar, tko bi drugi. S kim je ministar najbliži? Sa suprugom. Njoj najviše vjeruje. Ako ona kaže da je neki projekt dobar, nema boga da ga ne odobri. Ipak je ona Dalmatinka, a on Purger.

Pogledajte SMS prepisku dvoje poznatih hrvatskih poduzetnika i načinu kako se pripremaju i odobravaju projekti u Milanovićevoj Vladi.

Ako otkrijete  tko je ONA i kojem se ministru radi (ON) javite nam na  info@maxportal.hr

 

M. Marković/foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije