Kategorije Vijesti

TRI ŽRTVE IZ ISTE OBITELJI! Nakon majke i oca od korone umro i sin

Širi dalje

Treći smrtni slučaj u jednoj obitelji od posljedica koronavirusa zabilježen je u Banjoj Luci, potvrdile su danas vlasti u tome gradu koji je najteže zahvaćen epidemijom u BiH. Sin je imao 51 godinu.



“Muškarcu (51), koji je sinoć preminuo od koronavirusa u Banjoj Luci, u protekla dva tjedna su od posljedica istog virusa preminuli i majka i otac”, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Igor Radojičić.

Taj tužni primjer najbolje pokazuje koliko je opasan virus covid-19, kazao je Radojičić i pozvao građane da budu oprezni te da izbjegavaju okupljanja kako bi se smanjila mogućnost širenja zaraze i novih smrtnih slučajeva.

“Svaki put kada pomislite da idete na neko okupljanje, zaboravite na sve mjere i preporuke, pomislite i na to da netko može oboljeti, pa i preminuti”, upozorio je Radojičić.

Na području Banje Luke koronavirusom je zaraženo više od 250 osoba, a 1646 je u kućnoj izolaciji. Taj broj znatno je manji nego prethodnih dana kada je u izolaciji bilo 3000 osoba.

“To su ohrabrujući podaci i u Banjoj Luci su se susrele krivulje broja oporavljenih i bolesnih”, rekao je banjolučki gradonačelnik.

Naveo je da je u tom gradu u prosjeku manje od deset oboljelih dnevno od koronavirusa, što je također povoljnije u odnosu na ranije razdoblje.

“To je razlog za blagi optimizam, ali nema opuštanja”, dodao je Radojičić. Nakon banjolučke regije najpogođenije područje koronavirusom je Hercegovina. U BiH je do danas ukupno registrirano 1155 zaraženih osoba i 44 smrtna slučaja.

Hina/Foto: Foto: Aleksandar Čavić

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

25 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

53 minute prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije