Kategorije Vijesti

U Hercegovini ubijena unuka jednog od najmoćnijih političara ex Jugoslavije

Širi dalje

Njezin nestanak prijavljen je jučer oko 17 sati nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme s kave na kojoj je bila, a njezini roditelji nisu uspjeli doći u kontakt s njom.



U nedjelju u rijeci Studenčici kod Ljubuškog pronađeno je beživotno tijelo 19-godišnje djevojke. Dnevni Avaz, piše da je ubijena djevojka Lana Bijedić iz Mostara.

Taj sarajevski portal navodi da je Lana Bijedić kćer Nine Bijedić

, dekanice mostarskog Fakulteta informacijskih tehnologija i praunuka Džemala Bijedića.

Tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Josip Aničić potvrdio je da je umrla nasilnom smrću.

– Na tijelu djevojke uočljivi su tragovi noktiju, odnosno nasilja i borbe, tako da smo uvjereni da se radi o nasilnoj smrti. S obzirom na to da je jučer tijekom obavljanja očevida pao mrak, policijski službenici su danas nastavili s istragom na mjestu gdje je djevojka pronađena i zasad nemamo osumnjičenih, a obdukcija će biti izvršena u utorak u 8 sati – kazao je Aničić.

Njezin nestanak prijavljen je jučer oko 17 sati nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme s kave na kojoj je bila, a njezini roditelji nisu uspjeli ući u kontakt s njom.

Džemal Bijedić bio je predsjednik Saveznog izvršnog vijeća SFRJ ( Vlada ) vrlo moćan političar i blizak suradnika Josipa Broza Tita.

Poginuo je 1977. godine u zrakoplovnoj nesreći iznad bosanskog gradića Kreševa, u zrakoplovu koji se kretao iz Beograda za Sarajevo zbog loših vremenskih uvjeta. Nakon nesreća razvile su se mnoge teorije zavjere, a po jednoj od njih nesreću su uzrokovale srpske tajne službe  jer se Bijedić zalagao za veću samostalnost republika.

Zanimljivo je da je Bijedić bio jedan od rijetkih komunsitičkih političara o kojemu su Hravati u Hercegovini imali pozitivno mišljenje.

M.M. /Foto:Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

7 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

7 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

7 sati prije