Kategorije Vijesti

U Hrvatskoj 387 novih slučajeva, zaraza je 6 posto. Preminulo 17 ljudi!

Širi dalje

U posljednja 24 sata zabilježeno je 387 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2536. Među njima je 1258 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 91 pacijent.



U protekla 24 sata preminulo je 17 osoba, ukupno 5.071 osoba. U samoizolaciji je trenutno 13.871 osoba. Do danas je ukupno testirano 1.199.349 osoba, od toga 6.343 u posljednja 24 sata što znači da je broj inficiranih 6,1 %.

Broj zaraženih u odnosu na broj testiranih je 6,1 posto

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 232907 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5071 preminula, ukupno se oporavilo 225 300 osoba od toga 385 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 13 871 osoba.

➡️ Ministarstvo znanosti njemačke države Hessen dodijelilo je osam milijuna eura projektu ENABLE koji vode prof. Ivan Đikić i prof. Maike Windbergs sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu s ciljem istraživanja novih lijekova protiv koronavirusa i bakterija otpornih na antibiotike.

➡️ Iva Pem Novosel, epidemiologinja HZJZ-a, u emisiji Studio 4 HTV-a rekla je da je prema sadašnjem tempu cijepljenja realnije da ćemo do ljeta odnosno jeseni imati procijepljeno 50 posto populacije. Distribucija cjepiva u Hrvatsku i ostale europske zemlje kasni, a situaciju spašava najavljena veća količina cjepiva AstraZenece koje bi trebalo stići kroz manje od tjedan dana. Također, Pfizer je obećao da će u sljedećim tjednima nadoknaditi doze koje nije isporučio.

Podaci po županijama:

➡️ U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od čega je 5 pozitivnih na PCR testiranju, a 6 na brzom antigenom testu (4 osobe iz Vinkovaca, 2 Vođinaca, te po 1 osoba iz Bobote, Bršadina, Privlake, Jarmine i Vrbanje). Preminule su 2 osobe.

➡️  U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 14 novih slučaja zaraze koronavirusom.

➡️ Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 173 osoba od čega je evidentirano 14 pozitivnih slučajeva.

➡️ U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ 1938.).

➡️ U Primorsko – goranskoj županiji danas je 49 novooboljelih od koronavirusa. Testirano je 544 osoba, a udio ozitivnih je 7,4 posto.

➡️ Nema novo zaraženih korona virusom na području Virovitičko-podravske županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ.

➡️ Na području Zadarske županije 10 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

➡️ U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je 288 uzoraka od kojih je 15 bilo pozitivno na koronavirus.

➡️ Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 370 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 5 novozaraženih osoba s područja županije.

➡️ Stožer  Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je nakon preostalih pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 17 novih slučajeva bolesti COVID-19.

➡️ U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 168 uzoraka, od kojih su 2 pozitivna.  Trenutno je aktivno 75 slučajeva zaraze koronavirusom, 53 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a 22 osobe su hospitalizirane.

➡️ U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan 19 je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

➡️ U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji zabilježeno je šest novooboljelih, jedna osoba preminula.

R.I: /Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

51 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije