Kategorije Vijesti

U Istri uhićeno 12 osoba, među njima i SDP-ov načelnik

Širi dalje

USKOK i Policijska uprava istarska izvijestili su danas da na području Istarske županije provode hitne dokazne radnje i uhićenja 12 osoba. U akciji policije i USKOK-a sudjeluje više od 40 policijskih službenika.



Privedene su osobe u Vodnjanu, Banjolama i Fažani, a sumnjiče za kaznena djela protiv službene dužnosti, a koja su vezana uz legalizaciju građevinskih objekata

Istarska policija dodaje da u akciji sudjeluju djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PU istarske u koordinaciji s Uskokom te da se pod nadzorom nalazi više osoba.

U tijeku su pretrage poslovnih i privatnih prostora. Uskok ističe da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

“U realizaciji ovog složenog kriminalističkog istraživanja sudjeluje više od 40 policijskih službenika te se pretrage provode na više lokacija

Djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske u koordinaciji s Uredom za suzbijanje organiziranog kriminaliteta i korupcije provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Trenutno se pod nadzorom policije nalazi više osoba te su u tijeku pretrage poslovnih i privatnih prostora”, kazali su iz istarske policije.

Nastavak akcije Dorina

Ovo je nastavak prošlogodišnje velike akcije Dorina kada su privedeni bivši vodnjanski pročelnik za prostorno planiranje Damir Janko i bivša voditeljica Odjela za prostorno planiranje Grada Vodnjana Dora Komparić, piše Istra24.

Kako doznaju, neka uhićenja imaju veze sa slučajevima legalizacije u Vodnjanu, Banjolama i Fažani, a na udaru istražitelja su, prema informacijama portala Istra24, SDP-ov načelnik Općine Fažana Radomir Korać, Sead Ibrahimović i Krešimir Stojkovski.

D.M. /Foto: istra24


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Google prisluškuje vaš mobitel. Evo kako isključiti da vas ne prisluškuje

Na računima Googleovih korisnika postoji skrivena stavka koja mu dopušta da korisnicima snima glasove, za…

13 minuta prije

Novak Đoković razočaran napušta Rim; nokaut, poraz, zvižduci…

Čileanac Alejandro Tabilo ostvario je najveću pobjedu u svojoj karijeri kada je u nedjelju u…

1 sat prije

Umirovljenik osuđen zbog 27 provala. Krao je sve što mu je došlo pod ruku

Zbog čak 27 teških krađa provaljivanjem na području Vinišća, naselje u općini Marina, u Splitsko-dalmatinskoj…

2 sata prije