Kategorije Vijesti

U tijeku velika akcija USKOK-a i policije, uhićenja u Zadru i Zagrebu

Širi dalje

USKOK je upravo objavio da je u tijeku nova akcija uhićenja i provođenja hitnih dokaznih radnji. Riječ je o proširenju slučaja Josipe Rimac, a naglasak je na Zadru.



“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Zadra i Zagreba u odnosu dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, kratko je priopćio USKOK.

Riječ je o proširenju slučaja Josipe Rimac, a naglasak je na Zadru.

Danas.hr neslužbeno doznaje da su uhićenja vezana za Sveučilište u Zadru te da je uhićena bivša donedavna rektorica Sveučilišta Dijana Vican, koja danas radi na mjestu voditeljice Centra “Stjepan Matičević” pri Zadarskom sveučilištu.

Osim nje, na meti istražitelja našao se i  A.S. ( trenutno su poznati samo inicijali) direktor jedne zagrebačke građevinske tvrtke. Neslužbeno riječ je o Ante Stanišiću, direktoru tvrtke Graditelj svratišta.

Istražitelji navodno sumnjaju da je bivša državna tajnica Josipa Rimac, sada Josipa Pleslić, urgirala kod bivše rektorice vezano za posao na Sveučilištu u Zadru za koji je bila zainteresirana tvrtka zagrebačkog poduzetnika.

M.M. /Foto: Dnevnik.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Preminuo Slobodan Ljubičić Kikaš, najbliži Bandićev suradnik.

U Zagrebu je u 66. godini preminuo Slobodan Ljubičić Kikaš, nekad najbliži suradnik bivšeg zagrebačkog…

25 minuta prije

Stanišićev gol na Bayerov povijesni rekord. Klub mu zahvalio na hrvatskom

Josip Stanišić još je jednom postao junak Bayer Leverkusena pogotkom u 97. minuti susreta. Ušao…

31 minuta prije

Prosječna plaća u Zagrebu u veljači je bila 1.439 eura

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču…

55 minuta prije