Kategorije Vijesti

U Vukovaru razbijena spomen ploča hrvatskog branitelja Velimira Đereka Sokola

Širi dalje

U VUKOVARU je razbijena spomen ploča junaka Domovinskog rata i jednog od simbola obrane Vukovara, Imoćanina Velimira Đereka Sokola. Njegova sestra Rajka Mikulić počiniteljima je poručila da je njihovo djelo bestijalni čin nerazumljiv civiliziranom svijetu.



U emotivnom priopćenju Rajka Mikulić navodi da je ožalošćena spoznajom kako po svetom hrvatskom tlu, natopljenom krvlju hrvatskih branitelja, tlu Sajmišta i Vukovara hodaju spodobe kojima smeta kameni spomen na žrtvu hrvatskoga branitelja koji je život položio za bolji i pravedniji svijet.

Onima koji su to planirali, sudjelovali u uništavanju ili prikrivaju one koji su to napravili, poručila je će djelo njezina brata – hrvatski Vukovar, vječno živjeti i da će uvijek biti besmrtna njegova i žrva svih poginulih hrvatskih branitelja za neovisnu Hrvatsku.

”Ne možete vi srušiti toliko spomenika hrvatskim braniteljima koliko ih mi iznova i opet možemo podići u beskrajnoj ljubavi prema njima i njihovoj žrtvi”, poručila je za sada nepoznatim počiniteljima toga nedjela Rajka Mikulić.

Velimir Đerek rođen je u Vinjanima Gornjim. U vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku, ostavio je radno mjesto u zagrebačkom hotelu Esplanada i kao dragovoljac otišao u rat.  Braneći Vukovar, poginuo je na Sajmištu 12. listopada 1991. Nakon ekshumacije i identifikacije s Novog groblja u Vukovaru pokopan je uz sve vojne počasti u rodnom mjestu  23. svibnja 1998.

MP/Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije