Kategorije Vijesti

U Zagrebu uhićen ubojica i bjegunac iz BiH. U Mostaru ga se bojao i Glavaš

Širi dalje

Mladen Džidić, bjegunac iz mostarskog zatvora, uhićen je u Hrvatskoj, a tu informaciju, piše sarajevski portal Klix.ba potvrdilo im je nekoliko izvora iz bosanskohercegovačkih policijskih agencija.



Neslužbeno se doznaje da je Džidić uhapšićen prije tri dana u Sesvetama u jednom stanu gdje je pronašao utočište.

Klixu je potvrđeno i da mu je u Hrvatskoj za sada određen pritvor do sredine kolovoza, a o svemu je obaviješten Interpol u Sarajevu, koji je i raspisao crvenu tjeralicu za Džidićem.

Treba podsjetiti da se on nakon redovnog dopusta nije vratio u Kazneno-popravni zavod Mostar. Džidić se s redovnog dopusta trebao vratiti 11. siječnja u 13 sati, no odlučio je pobjeći. Za to vrijeme mu se gubio svaki trag.

U tjeralici Interpola je navedeno da je Džidić rođen 1974. godine u Wuppertalu u Njemačkoj te da ima državljanstva Bosne i Hercegovine, Njemačke i Hrvatske.

Džidić je osuđen na 17-godišnju kaznu zatvora zbog ubojstva Branislava Obradovića, a prije sedam godina je u Mostar prebačen iz KPZ-a Zenica.

Na njega se svojedobno žalio Branimir Glavaš dok je bio u zatvoru u BiH. Glavaš je tada izjavio kako njega i druge zatvorenike Džidić maltretira.

Džidića je kasnije, 2012., pretukao jedan zatvorenik, a dvije godine kasnije je u znak osvete cimera u ćeliji dok je spavao polio vrelom vodom po licu

R.I. /Foto:Interpol


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije