Kategorije NaslovnaVijesti

VIDEO: Ante Deur predsjedniku Ivi Josipoviću: Ovo je Trg Nevenke Topalušić, ostajemo ovdje, mi svoje suborce ne izdajemo!

Širi dalje

ZA POSJETA predsjednika Ive Josipovića braniteljima koji prosvjeduju pred zgradom Ministarstva plasirana je vrlo zanimljiva ideja. Ante Deur, predsjednik Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojba, u vrlo emotivnom razgovoru s predsjednikom Josipovićem, predložio je da se prostor ispred zgrade Ministarstva branitelja nazove Trg Nevenke Topalušić.

Deur je u govoru predsjedniku Josipoviću  oštro napao premijera Zorana Milanovića:

“Milanović za hrvatske branitelje kaže da su šačica jada. Ova šačica jada obranila je Hrvatsku od tenkova i od srbočetničke vojske. Ovoj vlasti u Hravatskoj danas su najveći neprijatelji katolička crkva i hrvatski branitelji. Preko 30 tisuća hrvatskih branitelja je umrlo. Vas kao predsjednika države molimo da shvatite i pomognete da riješimo probleme. U posebno teškoj situaciji su  naši iz prijatelji Herceg- Bosne. Mi smo braća, zajedno smo ratovali i stvarali Republiku Hrvatsku. U ovoj državi sustavno se od 2000. godine od crkve, biskupa i branitelja pokušavaju stvoriti neprijatelji. Vi kao predsjednik države morate stati  na čelo i svima javno reći “Dosta!”.

Imali smo Konveciju braniteljskih udruga i na toj Konvenciji rekli  STOP ponižavanju hrvatskih branitelja. Vi ste tad  bili u Americi, ali niste nas pozvali da Vas upoznamo s problemima i zajednički ih pokušamo riješiti. Sve to dovelo je do ovih prosvjeda i mi se odavde nećemo maknuti dok ih ne riješimo”, kazao je Deur i posebno naglasio  odnos vlasti prema Vukovaru:

“Vukovar mora biti mjesto pijeteta, a ne insistiranja na ćirilici. Je li moguće da se u Izraelu piše njemačkim jezikom, zašto se u Vukovaru  mora pisati ćirilicom. Moralo bi nas sve biti sram  ako dopustimo da se pljuje po krvi hrvatskog naroda”, kazao je oštro Deur, a onda se obratio ministru Predragu Matiću:

“Ministre, ti si i sam hrvatski branitelj, trebao bi biti s nama. Pozivamo te da siđeš dolje, da se spustiš među branitelje i da ne dopustiš da se Vukovaru piše ćirilicom, da u gradu, gdje se četnici  1991. ubijali, danas ti isti četnici nesmetano rade i žive.”

Nakon predsjednikove opaske da se ne slaže s njim Ante Deur je upozorio predsjednika da ne odustaju od svojih stavova i iznio zanimljiv prijedlog:

“Ovo je  trenutno naš dom, ovdje je umrla naša prijateljica Nevenka Topalušić. Za njenu smrt odgovorna je vlast Republike Hrvatske. Molim Vas da to shvatite. Ovo je trg Nevenke Topalušić i mi se odavde ne mičemo.”

Marko Marković

 Ako podržavate prijedlog da se prostor ispred zgrade Ministarstva nazove imenom “Trg Nevenke Topalušić”  kliknite “Sviđa mi se”


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Dani armenske kulture. U subotu u Zagrebu misa na armenskom jeziku

Armenska liturgija održava se u sklopu prvih Dana armenske kulture u Hrvatskoj u organizaciji Armensko-hrvatske…

12 sati prije

Milanović Litre tvrdi da je pokraden! DIP objavio da nije glasao sam za sebe

Marko Milanović Litre, zastupnik Hrvatskih suverenista koji nije izabran u novi saziv Sabora, tvrdi da…

13 sati prije

Gordan Malić: Treba li Hrvatska financirati tjednik Novosti?

Novosti su politički i društveni tjednik Srba u Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Izdaje ga…

14 sati prije