Kategorije Vijesti

Vućićev izaslanik: Srbe u Hrvatskoj branit ćemo svim mogućim sredstvima

Širi dalje

Vladimir Božović, izaslanik srpskog premjera Aleksandra Vučića na domjenku koji je povodom  pravoslavnog Božića oriredilo Srpsko narodno vijeće zaprijetio Hrvatskoj



– Srbima u Hrvatskoj želim ostvarivanje svih prava po europskim standardima, a koje Srbija jamči Hrvatima i svim drugim manjinama kod nas. Hrvatskoj i njenom rukovodstvu želim poslati poruku mira i zajedništva, te poziv da gradim ekonomski snažno i demokratski stabilno društvo.

Srbija želi najbolje moguće odnose s Hrvatskom i zato ima ulogu faktora stabilnosti u regiji, a to će činiti i u budućnosti. Tragičnu i strašnu prošlost ne možemo promijeniti niti je zaboraviti, ali na osnovu povijesnih činjenica, humanosti, zajedničkih europskih vrijednosti moramo i možemo mijenjati sadašnjost i budućnost – kazao je izaslanik srbijanskog premijera.

– Narod s jasenovačkim cvijetom na srcu i duši ne smije i neće ni pred kim pognuti glavu, već će uspravljena čela i pogleda, istinom, pravdom i ljubavlju gledati naprijed u bolju budućnost – rekao je.

– Svim Srbima i svim institucijama u Hrvatskoj upućujemo poruku zajedništva, sloge i pojačane aktivnosti na ostvarivanju svoje misije i uloge, uz obećanje matične države Srbije da će ih u svim problemima i iskušenjima, kad god budu ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima – zaključio je Vučićev izaslanik svoj govor i dobio pljesak nazočnih.

Slično se pljeskali i Jovanu Raškoviću 1991. godine jer je i govor vrlo sličan.

MP/foto:youtube


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije