Kategorije Vijesti

Vlada Crne Gore: Zlonamjerni su stavovi patrijarha SPC Irineja

Širi dalje

Stavovi srpskog patrijarha Irineja o tome da je položaj Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori gori nego u vrijeme “osmanske okupacije, a da je status Srba kao u doba Nezavisne Države Hrvatske (NDH)”, “govore o onome tko ih je izrekao, a ne o onome na čiji su račun izrečeni”, priopćila je crnogorska Vlada.




U reagiranju na Irinejeve ocjene vlada u Podgorici poručila je da je Crna Gora je prepoznata daleko izvan svojih granica kao “demokratska i građanska država koja s ponosom baštini vrijednosti jednakosti, tolerancije, suživota, vjerskog i etničkog sklada i dobrosusjedstva”.

“Te vrijednosti, koje su izdržale izazove u teškim vremenima, ne mogu ničim biti dovedene u pitanje, a pogotovo ne paušalnim, zlonamjernim i neutemeljenim ocjenama.

Crna Gora i ovog puta, ne gradeći politiku na odgovorima na ovakve paušalne ocjene, pokazuje i svoju zrelost i svoj demokratski kapacitet”, navodi se u priopćenju, uz napomenu da će crnogorski premijer Duško Marković odgovoriti na pismo koje mu je uputio patrijarh Irinej.

Foto:Tanjug


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ministar Medved čestitao legendarnoj brigadi: “Vi ste sinonim najvećih pobjeda”

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u nedjelju je čestito pripadnicima 4. gardijske brigade - Pauci, 33. godišnjicu…

15 minuta prije

“Bljesak slobode” u Okučanima: “Poezija je i vrsta oružja u miru”

Već treću godinu, kao uvod u središnji dio obilježavanja vojno-redarstvene operacije Bljesak, Narodna knjižnica u…

38 minuta prije

Kolindi posao cvjeta. Lani je prijavila dobit 146,9 tisuća eura

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je financijsko izvješće za 2023. godinu i prijavila ukupan…

53 minute prije