Kategorije Vijesti

ZADAR POD VODOM: Doslovno potopljene ulice, bolnica, shopping centar, uredi…

Širi dalje

JAKO nevrijeme jutros je pogodilo Zadar. Kako javljaju lokalni mediji, grad je u kaosu, neke škole otkazale su nastavu, a dijelovi grada su bez struje. Poplavljene su ceste i podrumi.



Obilan pljusak praćen grmljavinom jutros se sručio na Zadar. Kišovito vrijeme s grmljavinom prevladavat će veći dio dana najavljujući tako kraj ljeta.

Obilna kiša je stvorila velike probleme u gradskom prometu jer su ulice poplavljene, a neki dijelovi grada su bez struje.

Najteže je u naselju Relja, ali nije puno bolje niti u ostalim dijelovima grada. Uslijed obilnih oborina voda je ušla u podrume te je mnogima učinjena velika materijalna šteta. No prava šteta znat će se tek nakon što kiša prestane padati.

 

https://twitter.com/zeljkazd/status/907262888473235456

“Stožer civilne zaštite Grada Zadra, donio je odluku o odgodi nastave  u poslijepodnevnoj smjeni u svim osnovnim i srednjim školama na području grada Zadra. Također, sve škole u obavezi su osigurati dežurstva profesora i djelatnika i prihvat djece u slučaju da neko od učenika ipak dođe u školu.”, objavljeno je na stranicama Grada Zadra.

https://twitter.com/AntenaZadar/status/907198634881634304

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je da je obilna kiša u ponedjeljak tijekom jutra poplavila dijelove zadarske bolnice. Kujundžić je novinarima rekao da je veliki broj prostorija u bolnici poplavljen pa je dogovoreno da se, bude li potrebe, hitni pacijenti prevoze i zbrinjavaju u Gospiću i Šibeniku.

“Ozbiljna je poplava, veliki broj prostorija u bolnici je nažalost poplavaljen ili voda curi”, rekao je Kujundžić dodavši kako je u stalnom kontaktu s ravnateljem zadarske bolnice, koju će obići tijekom dana.

Iz Meteorološke postaje Zadar izvijestili su da je od 8 do 10 ujutro palo oko 190 litara kiše po četvornom metru, što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padalina od 98 litara.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

13 minuta prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

26 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

33 minute prije