Kategorije Vijesti

Zadnje ankete pred izbore u Zagrebu, Tomašević jedini siguran

Širi dalje

Agencija 2×1 komunikacije provela je zadnje istraživanje uoči prvog kruga lokalnih izbora u Gradu Zagrebu na 891 ispitaniku koji ne planira apstinirati od izbora.



Tomislavu Tomaševiću potpora se s 33,4 posto iz prošlog istraživanja povećala na 38,83 posto. Čelnik platforme Možemo! potvrđuje kako je u Zagrebu postao neosporni vladar ljevice te komotno ulazi u drugi krug.

Jelena Pavičić-Vukičević, zadrži li trenutačnu poziciju do nedjelje, s 14,25 posto potpore ispitanika ulazi u drugi krug i dvoboj s Tomislavom Tomaševićem za dužnost gradonačelnice Grada Zagreba. Iako je imala najkraću kampanju, Pavičić-Vukičević je izbjegavala konfrontacije s konkurentskim strankama i time očito postala prihvatljiva velikom broju ispitanika.

Na trećem je mjestu Miroslav Škoro s 11,9 posto potpore ispitanika i on će morati tražiti način kako dodatno povećati bazen birača kako bi prestigao Pavičić Vukičević i ušao u okršaj s Tomaševićem.

HDZ-ov kandidat Davor Filipović u posljednjem tjednu računa na 8,75 posto potpore. Taj postotak, po ovoj anketi, nije dostatan za ulazak u drugi krug, ali bi bio najbolji rezultat HDZ-ova kandidata za gradonačelnika otkako se gradonačelnici biraju izravno.

Vesna Škare Ožbolt sad je na petom mjestu sa 6,29 posto potpore. Najveći pad među ispitanicima doživio je SDP-ov Joško Klisović čiju je potporu očito preuzeo Tomašević, a Klisoviću ostavio 5,95 posto potpore i nove probleme za SDP.

Zvonimir Troskot predvodi preostale kandidate s 3,14 posto, slijede Davor Nađi s 1,23 posto, Anka Mrak-Taritaš s 1,01 posto te Željko Tokić s 0,67 posto. Neodlučnih ispitanika, koji su zapravo meta svake kampanje, je 7,97 posto.

Neslužbena je informacija da je naručitelj ove ankete stožer jednog kandidata/kinje na izborima za Zagreb.  U anketama koje su naručili mediji ( RTL, HRT, Nova tv i N1) u drugi krug  izbora u Zagrebu idu Tomašević i Filipović. 

NAPOMENA:

Istraživanje je provedeno CATI metodom, strukturiranim upitnikom 11.5. – 13.5. na reprezentativnom uzorku od 891 ispitanika stratificiranom po administrativnoj podjeli Grada Zagreba te dodatno mjerenom po društvenim i demografskim značajkama uz brojidbenu pogrešku uzorka +/-3,2% (SP 95)


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi anketaAnkete

Najnovije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

38 minuta prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

4 sata prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

4 sata prije