Kategorije Zagreb

Bandić ismijava zastupnike i aktiviste, pozvao ih na košnju umjetne trave

Širi dalje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak popodne nazočit će svečanom otvorenju novouređenog Trga žrtava fašizma, a poziv koji je protokol poslao gradskim zastupnicima izazvao je nemalu uzbunu na društvenim mrežama



Poštovani,

g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba Vas poziva na:

Službeno otvorenje Trga žrtava fašizma prvom košnjom umjetne trave – Gradonačelnik uz asistenciju voditelja Podružnice Zrinjevac, petak, 19.10. 2018.u 17:00, Trg žrtava fašizma (SZ prilaz Trgu žrtava fašizma, nasuprot Ul. Račkoga). Molimo da se pridružite Gradonačelniku 10 min. prije početka događanja i potvrdite svoj dolazak putem aplikacije”, stoji u pozivu kojeg je na svom Facebook profilu objavio Renato Petek, zastupnik u Gradskoj skupštini Zagreba.

Isti poziv je na svom Fejsu objavio i gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak. uz zajedljiv komentar: ‘Prva košnja umjetne trave… Miki Pajton!’

Kako doznajemo, riječ je o Bandićevu svojevrsnom trolanju aktivista i gradskih zastupnika koji su optuživali da je umjesto prirodne na Trgu žrtava fašizma (popularnoj Džamiji) postavljena umjetna trava.

https://twitter.com/tomislav_stojak/status/1053189741246640128?ref_src=twsrc%5Etfw

Preuređenje Trga žrtava fašizma, na kojem se nalazi Meštrovićev paviljon, izazvalo je glasno protivljenje aktivista i poslovičnih Bandićevih oponenata, ali i pohvale građana i struke. Radovi su počeli u veljači, trajali su sedam mjeseci, a koštali 9,3 milijuna kuna. Dio građana iskazao je nezadovoljstvo i ne sviđa im se to što više nema klupa za sjedenje te je posječeno drveće, među kojima i magnolije, zbog čega je nastala i inicijativa Vratite magnoliju. 

Ta Inicijativa je u svibnju podnijela kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića i pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Silvija Novak.

MP/Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković (HDZ) rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane…

2 sata prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

2 sata prije

HDZ ide u novi napad: “Štetočine iz SDP-a u Bruxellesu su blatile hrvatsku policiju”

HDZ se na Facebooku obrušio na SDP-ove zastupnike u Europskom parlamentu. Nazivaju ih ‘štetočinama u…

3 sata prije