ČETVRTI PUT: Bandiću priznanje za transparentno trošenje javnog novca

Širi dalje

Institut za javne financije predstavio je rezultate 4. ciklusa istraživanja pod nazivom TRANSPARENTNOST PRORAČUNA LOKALNIH JEDINICA koje je provedeno na svim jedinicama lokalne i područne samouprave u RH.



Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je javno pohvalio je  je već četvrti putna vrhu ljestvice transparentnosti proračuna!

“Grad Zagreb, četvrtu godinu za redom, dobio je priznanje za transparentnost prikaza proračuna te je također u skupini jedinica ocijenjenih odličnima po web stranicama na kojima se građani mogu vrlo lako snaći“

Institut za javne financije ističe da proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu te poboljšava komunikaciju i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti.

M.M /Foto:maxportal


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

48 minuta prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije

Lijepa naša u Beogradu. Veočić dobio Srbina 5:0 i osvojio europsko zlato

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić u Beogradu je osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do…

3 sata prije