Kategorije Zagreb

Gradonačelnik Bandić u Austriji dobio najveće biskupijsko priznaje

Širi dalje

Gradonačelnik zagreba Milan Bandić sudjelovao je u tradicionalnom hodočašću gradišćanskih Hrvata u austrijskom marijanskom svetištu Mariazellu, a  domaćinu su ga počastili najvećim biskupijskim priznanjem.



Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je grad Mariazzel u Austriji gdje je, na poziv željezanskog biskupa dr. Egidija Živkovića, 24. i 25. kolovoza sudjelovao na tradicionalnom godišnjem hodočašću Gradišćanskih Hrvata Austrije, Slovačke i Mađarske u najpoznatijem austrijskom Marijansko svetište koje godišnje pohodi više od milijun vjernika.

S brojnim vjernicima gradonačelnik Bandić je u subotu navečer sudjelovao u kilometarskoj procesiji kroz mjesto s upaljenim svijećama i kipom Majke Božje, koja je započela kod Bazilike Mariazell, a u nedjelju ujutro prisustvovao je svetoj misi koju je predvodio željezanski biskup dr. Egidije Živković.

U okviru misnog slavlja, biskup dr. Egidije Živković uručio je gradonačelniku Milanu Bandiću najveće biskupijsko priznanje – orden za osobe koje podupiru kulturni, humanitarni i vjerski život Željezanske biskupije i Gradišćanskih Hrvata, kopiju kipa Gospe od Mariazella te hodočasnički štap.

Megy M. /Foto:Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

3 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije