Kategorije Zagreb

GRADONAČELNIK RIMA PRIZNAO BANDIĆU: Još uvijek čuvam tvoje šalabahtere o upravljanju gradom

Širi dalje

U sklopu službenog posjeta Rimu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić susreo se  s gradonačelnikom Rima Ignaziom Marinom u prostorima rimske gradske vijećnice. Bio je to drugi susret prvih ljudi izvršne vlasti dvaju glavnih gradova otkako je rimski gradonačelnik stupio na dužnost.
U prijateljskom razgovoru naglašena je važna uloga glavnih gradova u razvoju regija i država, dogovoreno je da Rim sudjeluje na zagrebačkom Bundekfestu, a također, gradonačelnik Bandić je prihvatio poziv na sudjelovanje na konferenciji gradonačelnika glavnih gradova koja će se u listopadu ove godine održati u Rimu na temu URBANA Agenda. 



Na kraju susreta, gradonačelnik Rima rekao je da još uvijek čuva bilješke s prvog susreta s gradonačelnikom Zagreba o upravljanju gradom koje su mu korisne na sastancima s kolegama u Europi i izvan nje.
Ponovivši riječi gradonačelnika Bandića da su glavni gradovi pokretači razvoja i da se glas gradonačelnika u Europi mora čuti, gradonačelnik Marino prihvatio je poziv da sljedeće godine posjeti Zagreb.

Gradonačelnik Bandić večeras će, na poziv veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Italiji Damira Grubiše, prisustvovati proslavi Dana državnosti RH u muzejskom kompleksu San Salvatore in Lauro, a kao pokrovitelj, bit će i na koncertu Zagrebačkog kvarteta koji će, uoči svečanosti, izvoditi djela Tkalčića, Mozarta i Dvoraka.

Iz gradonačelnikova rimskog protokola izdvajamo i posjet promotivnom štandu na kojemu Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba, u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice, u Rimu 2. i 3. srpnja predstavljaju Zagreb kao idealnu city break destinaciju s bogatom ljetnom ponudom.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije