Kategorije Zagreb

Počeo HOS-ov 19. ultramaraton od Zagreba do Vukovara – 344,5 km za pet dana

Širi dalje

Brigadir Miodrag Demo, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića u utorak je pucnjem iz startnog pištolja dao znak za početak 19. memorijalnog ultramaratona ‘Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata’ na kojem će sedamnaest ultramaratonaca tijekom pet dana istrčati 344 kilometara od Zagreba do Vukovara.



Na startu su nazočili ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba brigadir Miodrag Demo, Vladimir Bergman, Borislav Barišić, Predsjednik SAVEZ-a UDHOS,  i mnogi drugi predstavnici braniteljskih udruga, odalo je počast za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Ultramaraton su organizirali Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Ministarstva hrvatskih branitelja u sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a i sve branitelje koji su u rujnu 1991. iz Zagreba krenuli prema Vukovaru u obranu RH.

Brigadir Miodrag Demo i Vladimir Bergman zahvalili su se svim ultramaratoncima koji svake godine sudjeluju u tom ultramaratonu i tako daju svoj doprinos u očuvanju istine te, kako su poručili, sprječavanju od zaborava tih velikih ljudi koji su nas sve zadužili.

Predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić pozvao je branitelje na jedinstvo i da se ne razdvajaju. ‘Ni HOS niti jedna druga postrojba nije ništa ako nismo jedinstveni’, kazao je.

Poručio je braniteljima i da ne daju da se njima manipulira kao niti ‘žrtvom i dušama onih koji su sve dali za RH’.

Vašim sudjelovanjem na ovom ultramaratonu doprinosite očuvanju povijesne istine. Kroz sva sela i gradove kroz koje prolazite pronosite istinu, podučavate one koji ne znaju i podsjećate one koji su možda zaboravili o važnosti sjećanja na žrtvu koju smo zajedno podnijeli’, istaknuo je Ivan Friščić, predsjednik UDHOS-a Zagreb,te poželio puno sportske sreće i uspjeha ultramaratoncim.

R.I: /Foto:UDHOS Zagreb


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

36 minuta prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

1 sat prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

2 sata prije