Kategorije Zagreb

SLAVONIJA U ZAGREBU Oni Bandiću kulen i tambure, Bandić njima knjige i mandarine

Širi dalje

UZ SLAVONSKU pjesmu i zvuke tamburice, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je na glavnom gradskom trgu četverodnevnu izložbeno – prodajnu sajamsku manifestaciju Dani Slavonije u Zagrebu, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija.



Izrazivši zadovoljstvo slavonskom prezentacijom u Zagrebu, gradonačelnik Bandić podsjetio je okupljene da se na Jelačić placu u nedjelju pleše i Najveće kolo u sklopu Vinkovačkih jeseni, kao još jedan dokaz povezanosti glavnog grada Hrvatske i Slavonije. Također, najavio je i ponovni dolazak u Gunju, kako bi posjetio školarce kojima je Grad Zagreb osigurao besplatne udžbenike za ovu školsku godinu, istaknuvši da će, tom prilikom, Zagrepčani i Metkovčani zajedno donijeti stanovnicima županjske Posavine i 20-ak tona mandarina.

U svibnju, Zagreb je bez razmišljanja i kalkulacija došao pomoći Slavoniji, a sada Slavonci dolaze sa poznatim slavonskim delikatesama i onim najboljim što imaju. Drago mi je da smo još jednom obogatili ponudu ovog lijepog i gostoljubivog grada, naše metropole, naglasio je predsjednik Udruge branitelja proizvođača Panonija Pavo Baotić te se zahvalio gradonačelniku Bandiću na podršci, kako u organizaciji ove manifestacije, tako i prilikom velikih svibanjskih poplava.

Kako se čulo, Udruga Panonija iz Bošnjaka okuplja braniteljske OPG-ove, obrte, poduzeća, udruge, zadruge, kućne radinosti, i druge subjekte koji su registrirani za proizvodnju slavonskih delicija: sira, meda, vina, voćnih rakija, suhomesnatih proizvoda, kolača te tradicijskih rukotvorina karakterističnih za područje Slavonije, Baranje i Srijema. Sve to moguće je do četvrtka isprobati i kupiti na štandovima na Trgu bana Josipa Jelačića.

Dani Slavonije prethodno su održani na Malom Lošinju i u Rijeci, a uz prezentaciju slavonske kulture i baštine, manifestacija ima i humanitarni karakter jer se prodajom određenih proizvoda prikuplja novčana pomoć za dvije potrebite obitelji iz Gunje

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

2 sata prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

5 sati prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

6 sati prije