Kategorije NaslovnaZagreb

ZGODNE CURE PUNO KOŠTAJU: Na prostituciji digli milijun kuna – četvero uhićenih u akciji Taxi 2

Širi dalje

ZAGREBAČKA policija razotkrila je tri nepovezana lanca prostitucije i u akciji filmskog naziva Taxi 2 uhitila dvojicu muškaraca i djevojku koje sumnjiči da su okupljali prostitutke i pronalazili im klijente.



Akcija je najvjerojatnije nazvana po uhićenom 57-godišnjem taksistu koji je, prema policijskim sumnjama, angažirao veći broj žena s kojima se dogovorio “da će za njega pružati spolne usluge muškarcima za novac, dok će im on pronalaziti klijente”, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Kod taksista je policija u pretrazi pronašla i oduzela oko 100.000 kuna u raznim valutama, za koje se smatra da potječu od zarade od organiziranja prostitucije. U drugom slučaju radi se o 45-godišnjaku koji je organizirao prostituciju na način da je na zagrebačkom području unajmio nekoliko stanova u kojima se za njega prostituirao veći broj djevojaka.

Do korisnika usluga djevojke su dolazile na način da je 45-godišnjak u novinama oglašavao pružanje spolnih usluga za novac, u čemu mu je u pomagala djelatnica novina koja je također prijavljena. Na taj način, uzimajući prosječnu dnevnu zaradu, u proteklih godinu dana 45-godišnjak je navodno zaradio oko milijun kuna, kažu u policiji.

U akciji je uhićena i 18-godišnjakinja koja je, po policijskim tvrdnjama, svojim prijateljicama pronalazila klijente isključivo na preporuku, a potom se, zajedno s njima i sama prostituirala u hotelskim sobama i stanovima.

Nakon kriminalističkog istraživanja policijski su službenici četvero osumnjičenih predali pritvorskom nadzorniku i protiv njih podnijeli kaznene prijave.

MP/Hina


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

19 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

1 sat prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije