Kategorije Vijesti

Zašto je Milanović HRT prozvao YUTELOM?

Širi dalje

Predsjednik Zoran Milanović, tijekom svog današnjeg boravka na Cresu, održao je konferenciju za medije te je govoreći o raznim temama, ali najviše o sukobu s HDZ-om oko izbora za šefa Vrhovnog suda, nekoliko puta za HRT kazao da je isti nekadašnji Yutel.



Dok je govorio o Miroslavu Šeparoviću spomenuo je i njegov odlazak na HRT, u Dnevnik, nazvavši pritom HRT – Yutelom.

– Zamislite da predsjednik Vrhovnog suda ili Županijskog suda, koji je završio neki predmet, prije nego što je ta odluka objavljena, dođe na Yutel, mislim na HRT, u Dnevnik i priča o odluci. To je nezamislivo – reče Milanović koji je HRT i Yutel okarakterizirao “istom ekipom”.

Osvrnuo se Milanović i na odluku A1 da više u paketu ne nudi program N1 Televizije kazavši da konferencije za novinare, poput te na kojoj on govori, prenose samo N1 i “YUTEL 4 koji nitko ne gleda i nitko mu ne vjeruje”, pritom misleći na HTV4.

Do kraja konferencije, Milanović je u još nekoliko navrata HRT usporedio s YUTEL-om.  Kada smo na ovaj današnji Milanovićev istup zatražili reakciju s Prisavlja, dobili smo kratak odgovor.

– HRT ne bi želio komentirati pojedinačne istupe bilo kojeg političara, te napominje da se u svom radu vodi zakonitostima po kojima rade svi europski javni servisi – uzvratili su s HRT-a.

Za večernji list slučaj je komentirao Branko Mijić, dopredsjednik Hrvatskog novinarskog društva:

– Predsjednik Milanović u svom prvenstveno osobnom ratu s premijerom sasvim neopravdano uspoređuje HRT s Yutelom jer je Yutel onda bio neusporedivo profesionalnija televizija nego što je to danas prisavska dalekovidnica. Da ne govorimo o novinarima i urednicima poput Gordane Suše, Dževada Sabljakovića, Zekerijaha Smajića, Velibora Čovića, Mirka Klarina i drugih koji su po svojoj profesionalnosti bili reprezentacija svijeta u odnosu na sadašnju propagandnu mašineriju s Prisavlja.

Milanović, naravno, cilja na Gorana Milića koji je otvorio program Yutela pozdravljajući s: “Dobro veče, Jugoslavijo”, čiji je sin Marko Milić danas desna ruka premijera Plenkovića, a čija je majka urednica na HRT-u.

Ako je na taj način želio dekroatizirati Plenkovića, Milanović je pogodio u ništa. Da je zaista želio pogoditi u sridu, onda bi prozvao Plenkovića i HDZ zbog neodrživog stanja na HRT-u na kojem glavni ravnatelj Kazimir Bačić dijeli otkaze novinarima poput Hrvoja Zovka, koji je inače i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, prijeti Maji Sever, koja je predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, i Sanji Mikleušević-Pavić, koja je predsjednica Središnjeg odbora HND-a.

Dakle, HRT je zaslužio kritiku i javnu prozivku, ali ne zbog onoga što je prije 30 godina netko činio, nego zbog toga što javni medij ne ispunjava svoju funkciju, progoni svoje novinare, a taj loš glas je već došao i do Vijeća Europe – kazao je Branko Mijić.

M.M. /Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra Marija Banožića

Nakon šest mjeseci općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra obrane…

17 minuta prije

Zbog milijunske prevare s novcem za obnovu uhićene tri osobe u Zagrebu

Po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu uhićene su tri osobe zbog sumnje…

1 sat prije

Zdravku Mariću odlično ide biznis, dobro zarađuju Kolinda i Brkić, SDP-ovci u blokadi

Nekadašnjim važnim političkim akterima - Kolindi Grabar Kitarović, Zdravku Marići i Milijanu Brkiću - jako…

2 sata prije