Kategorije Vijesti

Zelenski: Uskoro će se pojaviti jedan od najjačih signala da je Rusija izgubila

Širi dalje

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da njegova zemlja čini sve što može kako bi skratila vrijeme do isporuke novih zrakoplova Zapada.



U svom noćnom obraćanju Zelenski je rekao da će prvi ukrajinski borbeni zrakoplov F-16 biti “jedan od najjačih signala da je ruski teror izgubio”.

“Činimo sve što možemo kako bismo skratili vrijeme do postizanja rezultata, do pojave novih i moćnih zrakoplova s ukrajinskim pilotima na ukrajinskom nebu. Prvi ukrajinski F-16 bit će jedan od najjačih signala iz svijeta da će Rusija izgubiti zbog vlastite agresije, postajući sve slabija i izoliranija.

To će biti signal da je ruski terorizam izgubio, a naš svijet, koji se temelji na poštovanju neovisnih nacija i prava naroda da izaberu vlastiti put, opstao”, rekao je Zelenski.

Rusija je jučer upozorila da će svi američki borbeni zrakoplovi F-16 isporučeni Ukrajini biti “legitimna meta” za Moskvu.

Ukrajina se dugo zalagala za sofisticirane borbene zrakoplove, koji mogu letjeti brzinom do 1500 km/h i imaju velik domet. Dok su SAD ovlastile zapadne saveznike da Ukrajini daju borbene zrakoplove F-16 – i odobrile obuku ukrajinskih pilota za upravljanje ratnim zrakoplovima, Bidenova administracija još uvijek ispituje hoće li Ukrajini izravno dati vlastite F-16.

Wagner se počeo povlačiti iz Bahmuta

Borci u skupini Wagner počeli su se povlačiti iz istočnog grada Bahmuta, rekao je šef skupine plaćenika Jevgenij Prigožin u videu objavljenom na Telegramu.

Grupa je već rekla da će napustiti grad nakon što je tvrdila da je Rusija u subotu preuzela potpunu kontrolu nad Bahmutom – što Kijev poriče. Na videu se vidi Prigožin kako stoji pored tenka i rukuje se sa skupinom muškaraca.

Članovi Wagnera bili su snažno uključeni u borbe za Bahmut koji je bio u središtu jedne od najdužih i najkrvavijih bitaka u ratu do sada. I ruske i ukrajinske snage pretrpjele su ogromne gubitke, a satelitske snimke grada pokazuju razmjere razaranja koje su ostavile borbe.

Prigožin je objavio da je u toj bitci izgubio 10.000 vojnika.

M.M. /Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Real je gubio, ušao je Modrić i čudesnim preokretom uveo Real u finale Lige prvaka

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Real Madrid je s 2:1 pobijedio Bayern i s…

3 sata prije

Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a otpada: “Pretjerao je u puno izjava…”

Postignut je dogovor HDZ-a i Domovinskog pokreta. Na sastanku u srijedu podijelili su resore, osigurali…

6 sati prije

Plenković objavio koja tri ministarstva idu Domovinskom pokretu

Nakon što su Hrvatska demokratska zajednica i Domovinski pokret postigli sporazum o formiranju Vlade, medijima…

9 sati prije