Kategorije Vijesti

Željko Komšić bijesan na Plenkovića i Milanovića jer Dodik dolazi u Zagreb

Širi dalje

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH boravit će danas u Zagrebu, a sastat će se s predsjednikom Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem. Željko Komšić i Šefik Džaferović.



“Na poziv predsjednika RH Zorana Milanovića u Zagrebu će danas boraviti Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske”, priopćili su iz Ureda Predsjednika RH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović oštro je reagirao na najavu Dodikova odlaska u službeni posjet Zagrebu. kaže da je riče o privatnoj posjeti koju je prihvatio službeni Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine

“Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem nemaju bilo kakve veze s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu BiH znače bilo što”, izjavio je Džaferović.

Džaferović je dodao: “Izbor službenog Zagreba je da ignorira institucije BiH, njihov izbor su i posljedice koje će iz toga proizaći. Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio službeni Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine.”

Uz slične ocjene u srijedu mu se pridružio i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH istaknuvši kako je posebice problematično to što će Milanović i Plenković Dodika primiti samo dan nakon što je on u Banjoj Luci održao još jedan zapaljivi govor u kojemu je doveo u pitanje opstanak BiH.

Dodik je u utorak u Banjoj Luci, obilježavajući 15. rujna kao novoutemeljeni praznik pod nazivom ‘Dan srpskog jedinstva’, izjavio kako je ujedinjenje Republike Srpske i Srbije cilj kojega se Srbi nikada neće odreći.

“Danas imamo dvije države, Srbiju i RS, a težnja je da budemo jedna država”, kazao je tom prigodom Dodik.

Komšić je u srijedu je upozorio kako je Dodik ovime još jednom potvrdio krajnji cilj svoje politike, sugerirajući kako bi se o tome moralo voditi računa i u Zagrebu.

“Bez obzira na to kako će u Zagrebu ta (Dodikova) poruka biti primljena, s odobravanjem ili ne, mi u Bosni i Hercegovini znamo što nam je činiti, a u Zagrebu, kako im je volja. Nikad neće biti ostvareno ono što su Milošević i Tuđman u Karađorđevu zamislili”, izjavio je Komšić aludirajući na sastanak dvojice tadašnjih čelnika posvećen situaciji na prostoru bivše Jugoslavije.

Dodik će se s predsjednikom Milanovićem sastati danas poslije podne u 16 sati u Uredu predsjednika RH, a o sastanku će izvijestiti putem priopćenja za medije.

S Andrejom Plenkovićem Dodik će se sastati kasnije, u 17.30 sati, najavljeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Dodik će se u 14.00 sati sastati s  mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

M. Marković/Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

43 minute prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije