Kategorije Vijesti

ŽIVOTNA DRAMA BOLESNOG FILIPA: Zbog putovnice ne može na liječenje, a otac ne želi potpisati

Širi dalje

NA zamolbu Upravnog odbora Udruge „Djeca Ljubavi“ objavljujemo pismo, zapravo vapaj, da se pomogne dječaku iz Šibenika, maloljetnom Filipu, koji hitno mora na liječenje u Dansku. Problem mu prave otac, osuđeni obiteljski nasilnik te, stoji u pismu, Centar za socijalnu skrb u Šibeniku.


 

Poštovani,

Obraćamo Vam se u ime jednog djeteta koji je teško bolestan, a naše hrvatske institucije štite prava i i interese jednog od roditelja koji je ujedno i obiteljski zlostavljač dok istovremeno ugrožavaju zdravlje i život djeteta.

Ana Saratlija majka je dvoje malodobne djece, Filipa i Zoye Lene. Filip boluje od teškog oblika epilepsije te mu je utvrđena invalidnost IV stupnja. Dijete je rezistentno na trojnu terapiju koju mu mogu ponuditi liječnici u Hrvatskoj pa je majka upućena u dansku kliniku za epilepsiju, jedinu takve vrste u Europi.

Filip je nakon što je majka uplatila određeni iznos za početak liječenja u Danskoj dobio termin 26.9.2017 i tu kreću problemi.

Majka, inače profesorica engleskog i geografije, vodi bitku sa Centrom za socijalnu skrb, prvo u Virovitici, a sad i u Šibeniku gdje trenutno živi te bitku s bivšim suprugom koji je pravomoćno osuđeni obiteljski nasilnik i protiv kojeg je ODO u Šibeniku podignulo optužnicu za spolno zlostavljanje i bludne radnje nad malodobnom im djecom.

(O pravomoćnoj presudi nad ocem J. M. na internetu smo pronašli nekoliko tekstova; op. red.)

Suprug je inače korisnik invalidnine u Bosni i Hercegovini na temelju psihičkih oboljenja dok u Hrvatskoj istovremeno radi, tj radio je na ravnateljskim mjestima u osnovnim i srednjim školama u Grubišnom polju.

Gospodin u BiH ide s nalazima iz Hrvatske na liječenje, a sudu dostavlja potvrde od liječnika opće prakse da je psihički zdrav.

Problem u cijeloj priči je što ni otac, a ni Centar za socijalnu skrb ne žele prihvatiti činjenicu da je Filip teško bolestan te da uslijed epileptičkih napadaja, kojih ima 3-8 dnevno, može upasti u komu i umrijeti od SUDEPA te da mu je liječenje u Danskoj od životne važnosti.

Da bi majka otputovala s djetetom potrebna joj je putovnica koju je gospođa dala izraditi ali je ne može podignuti jer otac ne želi potpisati, a CZSS Šibenik isto tako odbija dati suglasnost za podizanje putovnice. Socijalne radnice u CZSS-u Šibenik su prema gospođi iznimno bezobrazne i na činjenicu da dijete može umrijeti ako ne otputuje socijalna radnica majci odgovara, citiram “a bože moj, šta bude bit će” bez imalo ljudskih osjećaja i suosjećanja!

U ime djeteta, majke i u ime cijele naše udruge molimo da nam pomognete u raskrinkavanju samovolje i nadmoćnog odnosa socijalnih radnica prema majkama i djeci žrtvama nasilja u obitelji, te da medijskim pritiskom omogućite da CZSS Šibenik izda suglasnost za podizanje putovnice kako bi Filip dobio šansu za poboljšanje svog zdravstvenog stanja.

Pismo, s naznakom HITNO, potpisale su:

Upravni odbor Udruge „Djeca Ljubavi“:

Vesna Gosta, predsjednica
Marija Horvat, potpredsjednica
Jasmina Dulić, tajnica
Danijela Maksimović, član Upravnog odbora
Marinela Strbic, član Upravnog odbora


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije