Kategorije NaslovnaVijesti

ZORAN MILANOVIĆ: Kolinda Grabar Kitarović je okružena mračnim tipovima

Širi dalje

Čudi me  što se uspjela nagovoriti da se kandidira.  Mogu samo zaključiti da joj je istekao rok trajanja NATO paktu.



Premijer Zoran Milanović u ponedjeljak navečer gostovao je u emisiji ‘2 u 9’ na Jabuci TV. Osvrnuo se na povratak Radimira Čačića , o Slavku Liniću, Kolindi Grabar Kitarović , outsourcingu i spin off-u.

O Čačiću premijer kaže:

– Čačić je čovjek koji je sav bijes i svu krv ovog svijeta primao na sebe. Nakon njega sam to preuzeo ja. Nije više predsjednik HNS-a. Mogu samo ponoviti da nam je HNS koalicijski partner i promijenio je vodstvo. Uspješno sam se do prije godinu i pol sve dogovarao sa Čačićem. On je otišao na odsluženje kazne za tragediju koja se mogla dogoditi svakome tko sjedne za volan. Onda su se konfrontirali u stranci i završilo je kako je završilo. Nije realno da se odmah vrati u Vladu. Borac i borit će se za svoje mjesto pod suncem – rekao je Milanović.

Na pitanje o ‘outsourcingu’ i prelasku na model ‘spin off-a’ premijer je rekao kako su u Vladi razmatrali dvije temeljne varijante.

– Moramo postići veću produktivnost jer će to za nas biti jeftinije. Ne očekujem da tu promjenu sindikati i radnici odmah prihvate, ali čude me neki poslodavci koji se bune. Tako velika firma će biti daleko od opće tržišne dominacije jer će davati jeftinu uslugu. U ovom slučaju nema rizika da će monopolist dizati cijelu. Razumijem radnike i sindikate da se bune. Ti ljudi će nekoliko godina sigurno imati zagarantirano radno mjesto. A nakon toga ga neću imati ni ja – rekao je.

Osvrnuo se i na SDP te rekao  da ga se kritizira jer dira u srž moćnih interesnih grupa.

– Neke promjene se teško prihvaćaju. Sedam godina imam i opoziciju u stranci. I to opoziciju koju ne vidim kao svjetonazorsku jer nitko nije artikulirao svjetonazor koji je drugačiji od moga. Rezultati su nesporni na izborima. Trenutni rejting je nešto niži od konkurencije. Ako govorimo o izborima imamo 30 posto. Mi smo velika, jaka, moćna i nezaobilazna hrvatska stranka. Unio sam više demokratičnosti u SDP-u. Nikada se nije moglo vrijeđati i klevetati u SDP-u  – zaključio je.

Kazao je kako je posljednjih šest mjeseci sa Slavkom Linićem imao korektnu suradnju, ali da se ne može iscrpljivati ”na galami i divljaštvu”.

Komentirao je i kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović:

Čudi me  što se uspjela nagovoriti da se kandidira.  Njen problem je što se uvijek uplela u kolo s ljudima s kojima se uplela. A sada se uplela s mračnim ljudima. Mogu samo zaključiti da joj je istekao rok trajanja na poslu na kojem je sada – rekao je Milanović.

(maxportal)

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Srušen svjetski rekord u skijaškim skokovima. Pogledajte let od 291 metara

Japanski  skijaš-skakač Ryoyu Kobayashi postavio je na Islandu neslužbeni svjetski rekord preletjevši 291 metar, što…

10 sati prije

Jurčević: ‘Vidim se kao ministra kulture, Hasanbegović nije u igri’

Pregovori za formiranje nove parlamentarne većine i nove vlade nastavljaju se u ponedjeljak, a još…

11 sati prije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

12 sati prije