Kategorije Vijesti

ZORAN MILANOVIĆ: ‘Možete posjeći sve cvijeće, ali će proljeće opet doći’

Širi dalje

Milanović nakon više od 20 godina članstva napušta SDP, od stranačkih kolega oprostio se citatom Pabla Nerude




Glavni odbor SDP-a u središnjici stranke održao je sjednicu na kojoj je bilo riječi o programskim smjernicama za parlamentarne izbore. No, veću pozornost izazvao je izabrani predsjednik Zoran Milanović, koji se na Iblerov trg došao oprostiti od kolega i objaviti im da odlazi iz stranke

Davor Bernardić u uvodnom obraćanju na sjednici Glavnog odbora rekao je kako je njegova stranka već počela pregovore s koalicijskim partnerima za parlamentarne izbore te predstavio tri programska stupa za izbore.

Milanović se pojavio na sjednici Glavnog odbora SDP-a kako bi se oprostio od stranačkih kolega i obavijestio ih da prestaje bit članom stranke. Iz stranke će službeno istupiti u ponedjeljak.

Iako novinari nisu bili prisutni na Milanovićevom govoru, mnogi SDP-ovci na svojim su profilima na društvenim mrežama, podijelili fotografije Milanovićevog obraćanja.

Pred članovima Glavnog odbora citirao je i Pabla Nerudu – ‘Možete posjeći sve cvjetove, ali ne možete spriječiti dolazak proljeća’.

https://twitter.com/Elvir_Mesanovic/status/1226095947278692352?ref_src=twsrc%5Etfw

Milanović na inauguraciju pozvao 39 uzvanika, odmah nakon prisege i primopredaja dužnosti
Ona će se pak održati 18. veljače u podne na Pantovčaku.

Na inauguraciju Zorana Milanovića, doznaje se u Uredu izabranog predsjednika, pozvano je 39 uzvanika. Među njima su aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i 5 potpredsjednika Sabora – HDZ-ovi Željko Reiner i Milijan Brkić, manjinac Furio Radin, SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić i Mostov Božo Petrov.

Među uzvanicima su i premijer Andrej Plenković i četiri potpredsjednika Vlade – Davor Božinović, Damir Krstičević, Zdravko Marić i Predrag Štromar.

Kao uzvanici pozvani su i bivši predsjednici Ivo Josipović i Stipe Mesić, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov, članovi Milanovićeve obitelji (majka, supruga Sanja i sinovi) te još 19 članova Milanovićevog izbornog stožera.

Nakon same inauguracije predviđen je i kratki koktel, a odmah nakon njega obavit će se i primopredaja dužnosti s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

R.I. /Foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

47 minuta prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

2 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

3 sata prije