HNK agnažirao Nives Celzijus: Treba li nam Akademija za kazalište film i TV, ako imamo Severinu, Vlatku Pokos i Nives Celzijus

Širi dalje

NIVES CELZIJUS ponovno će uzburkati duhove na domaćoj javnoj sceni svojim novim poslovnim pothvatom. U predstavi “Vitez slavonske ravni”, prema romanu Marije Jurić Zagorke, u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu angažirana je za ulogu pjevačice na dvoru grofa Pejačevića.



– Bilo je nemoguće odbiti ovako laskav poziv intendanta osječkog HNK Božidara Šnajdera i redatelja Dražena Ferenčine. Kao djevojčica, završila sam tečaj glume u Zagrebačkom kazalištu mladih i ni na kraj pameti mi nije bilo tada da ću jednog dana završiti na daskama velikog Hrvatskog narodnog kazališta.

Posebno me obradovalo što je cijela ekipa u ansamblu iznimno ljubazna i prijateljski nastrojena tako da mislim da ćemo se sjajno družiti i vjerujem, uspješno surađivati. Ovu ulogu doživljavam kao novi izazov u svojoj karijeri i sigurna sam da ću štošta naučiti, kaže uzbuđena Nives koja se zbog učestalih proba za predstavu privremeno preselila u Osijek.

– Prema scenariju predstave bila nam je potrebna trenutno najljepša i najatraktivnija pjevačica koja postoji na sceni jer nam je trebala uloga prekrasne pjevačice koja na dvoru grofa Pejačevića nastupa u čast visokog carskog izaslanika iz Beča. Grofica Pejačević mu želi iskazati čast i za svečanu večeru s njime angažira najljepšu i najbolju pjevačicu toga vremena. Zato mi je odmah Nives pala na pamet za ovu ulogu.

Nisam razmišljao ni trena o nekom drugom. Predložio sam ideju intendantu Šnajderu koji se odmah složio s prijedlogom jer znamo koliko nam Nives toga dobroga može donijeti u predstavi i da nitko na nju ne može biti imun. Čim je prihvatila angažman, krenuli smo s probama jer imamo samo par dana do premijere. Na probama nas je iznenadila svojom profesionalnošću i uvjereni smo da će to za publiku biti pun pogodak, istaknuo je redatelj Dražen Ferenčina komplimentirajući novoj kolegici.

Nivesin glumački partner u predstavi bit će poznati glumac Aleksandar Bogdanović, a svečana premijera u osječkom HNK predviđena je za petak 9. prosinca.

Kad je Severina glumila u HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci, kad je Vlatka pokos dobila  prestižnu voditeljsku poziciju na HRT-u glumci su se digli na noge. “Zašto mi studiramo četiri ili pet godina na Akademiji za kazalište film i televiziju ako nam estradne zvijezde skromnih mogućnosti uzimaju poziciju”, ljutili su se na zbog angažmana Severine i Vlatku Pokos

Vjerujemo da će se oglasiti i u slučaju novog, značajnog angažmana Nives Celzijus

MP/Foto:promo


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ i Petica. Moguće je da Penava izvisi slično kao Škoro. Postoji plan B

U postizbornim pregovorima oko formiranja većine pojavila se nova mogućnost da se za predsjednika Sabora…

15 minuta prije

Bez hrvatskih sudaca na Euru, Slovenaca čak sedam, dvojica iz BiH

Sve nam je bliže Europsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj od 14. lipnja do…

45 minuta prije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

2 sata prije