Kategorije Auto-moto

VIDEO/ Driftao na najprometnijem raskrižju u Splitu, prijeti mu kazna od 4.000 eura

Širi dalje

Prošle subote snimljena je opasna situacija na splitskim prometnicama. Kako se može vidjeti na video koji je objavila popularna Facebook stranica Prometne zgode i nezgode, jedan automobil odvojio se iz svadbene kolone i na najpoznatijem splitskom raskrižju okušao se u driftu.



Na raskrižju Poljičke i Velebitske okretao je auto pod ručnom i palio gume, dok su svatovi čekali u koloni na semaforu.

Nakon objave snimke reagirali su iz prometne policije Split, proveli  kriminalističko istraživanje, utvrdili identitet vozača i šrotiov 22-godišnjeg muškarca podnijeli optužni prijedlog  Općinskom prekršajnom sudu u Splitu

– Istraživanjem je utvrđeno je da je 22-godišnjak 03.srpnja 2023. u 17:00 sati, u Splitu, na križanju ulica Poljička cesta i Velebitska ulica remetio javni red i mir na način da je upravljao vozilom na naročito drzak i nepristojan način narušavao javni red i mir tako da je vozilom naglo povećavao brzinu i kretao iz mjesta postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora što je uzrokovalo proklizavanje kotača i višestruko okretanje vozila oko svoje osi.

Na raj način izazivao je buku visokog intenziteta i stvaranja osjećaja uznemirenosti i straha kod stanara koji žive u okolnim stambenim objektima, drugih sudionika u prometu, kao i prolaznika koji su se kretali u široj zoni mjesta činjenja prekršaja, te je na opisani način ostvario obilježje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Drift u raskrižju

Male svadbene radosti

Objavljuje Prometne zgode i nezgode u Nedjelja, 2. srpnja 2023.

Uz optužni prijedlog odveden je na Općinski prekršajni sud u Splitu – priopčila je splitska policija.

Po novom Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira ( članak 6.)  koji je na snazi od 12. svibnja ove godine, predviđena kazna je od 700 do 4000 eura.

M.M. /Foto: Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zabranjivani odgovor Ivana Meštrovića Srbima i četnicima oko Jasenovca

Objavljujemo  dopis kipara Ivana Meštrovića upućenog  1950. godine Adamu Pribićeviću povodom "Memoranduma o zločinima genocida…

57 minuta prije

Kolakušić će imati svoj klub u Saboru. Čine ga tri ‘antiprotivna’ zastupnika

Mislav Kolakušić imat svoj klub zastupnika u Hrvatskom saboru kojeg čine suverenist Marijan Pavliček, bivši…

4 sata prije

Članice EU-a žele spasiti Zakon o prirodi, akciju vodi Irska

Skupina 11 zemalja predvođena Irskom, pokrenula je posljednji pokušaj izglasavanja zakona EU-a za obnovu oštećene…

5 sati prije