Prestižna vinska etiketa Perseo&Medusa proizvodi se na toskanskom otoku Giglio u nanokoličinama, svega 600 numeriranih boca godišnje. Prva berba 2014. nedavno je izišla na tržište.
Nakon prezentacija u New Yorku, Miamiju, Dubaju, Madridu i Honoluluu, boca broj 3 prodana je na aukciji za 330 tisuća eura investitoru iz Šangaja. Aukcija, u kojoj je sudjelovalo 600 kolekcionara, preko interneta je uživo prenošena u cijelom svijetu.
Otok Giglio postao je svjetski poznat nakon tragedije cruisera Costa Concordia 2012.
S vinom Perseo&Medusa mijenjaju imidž i ulaze u svijet ultraluksuznih vina. Ime je izabrano kao podsjetnik na borbu čovjeka s prirodom, (Persej je antički junak koji je odsjekao glavu Meduzi da spasi Andromedu) kojom se na otoku desetljećima uzgajaju i čuvaju loze.
Projekt je pokrenuo talijanski poduzetnik Pier Paolo Giglioni, inspirirana “herojskim vinogradarstvom i vinarstvom na otoku Giglio”. Zbog ekstremnih položaja, vinogradi se mogu obrađivati samo ručno, a ručno je izvedena i berba 2014. Morfologija otoka ne dopušta povećanje proizvodnje vina.
AUTOR: plavakamenica.hr
Menadžerski tim Marka Perkovića Thompsona je objavio da su predali zahtjev za novi koncert u…
Politički analitičar dr. Žarko Puhovski je tijekom gostovanja na N1 televiziji komentirao političke aktualnosti. Spomenuo…
Za razliku od većine EU-a, Budimpešta nije poduzela nikakve korake za smanjenje ovisnosti o ruskim…
Komentiraj