Kategorije Gastro

Okusi i arome Istre u klubu Kontesa u Zagrebu

Širi dalje

Međunarodni sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u Tinjanu u Istri. Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.



Kao najava sajma u Zagrebu u  održana je prezentacija istarskog pršuta.

Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv. Lovreč.

Istarski pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar, češnjak te aromatično mediteransko bilje.

Tomislav Radić/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zbog ubojstva u Zagrebu uhićena dvojica! Jedan je pripadnik Milanovićeva osiguranja

Rano jutros zagrebačka policija je uhitila je dvojicu osumnjičenih za dvostruko ubojstvo u zagrebačkom Markuševcu.…

2 sata prije

Uhićena dva muškarca zbog ubojstva Andree i Marijana. Priveli ih specijalci

Policija  rano jutros uhitila je dva muškarca u Zagrebu zbog brutalne likvidacije Andree K. i…

2 sata prije

Anušić: Hrvatska želi biti vodeća zemlja u proizvodnji malih dronova

Hrvatska će nastojati biti vodeća nacija u proizvodnji i nabavi malih dronova dok u Europi…

13 sati prije