Međunarodni sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u Tinjanu u Istri. Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.
Kao najava sajma u Zagrebu u održana je prezentacija istarskog pršuta.
Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv. Lovreč.
Istarski pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar, češnjak te aromatično mediteransko bilje.
Tomislav Radić/Foto:press
"Imali ste dobru namjeru, ali ste fulali propis", poručili su zastupnici HDZ-a Mariji Selak Raspudić…
Negdje sam pročitao ili sam negdje čuo, a o tome koliko su sjećanja (ne)pouzdana, mogla…
Na putu iz Vukovara prema Zagrebu na mobitel mi iskoči naslovna izjava Emila Tedeschija iz…
Komentiraj