Kategorije Gastro

Okusi i arome Istre u klubu Kontesa u Zagrebu

Širi dalje

Međunarodni sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u Tinjanu u Istri. Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Kao najava sajma u Zagrebu u  održana je prezentacija istarskog pršuta.

Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv. Lovreč.

Istarski pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar, češnjak te aromatično mediteransko bilje.

Tomislav Radić/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zagreb ima udruga k’o pljeve! Tri su na istoj adresi, a sve plaća Tomašević

Stranka Možemo godišnje dijeli nekoliko milijuna eura sebi bliskim udrugama. Te udruge nerijetko osnivaju članovi…

2 sata prije

Objava naše glumice slama srca: ‘Komad moga srca otišao je gore s tobom”

Glumica Katarina Šestić Baotić podijelila je tužne vijesti - njezin otac Jakša Šestić preminuo je u 72.…

2 sata prije

Zelenski ‘slomio’ Trumpa: Ukrajinci dobili sporazum koji su sanjali. Ovo je 7 točaka

SAD i Ukrajina potpisale su sporazum kojim Washington dobiva pristup dijelu prirodnih resursa ratom razorene…

6 sati prije