Kategorije Gastro

Okusi i arome Istre u klubu Kontesa u Zagrebu

Širi dalje

Međunarodni sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u Tinjanu u Istri. Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.



Kao najava sajma u Zagrebu u  održana je prezentacija istarskog pršuta.

Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv. Lovreč.

Istarski pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar, češnjak te aromatično mediteransko bilje.

Tomislav Radić/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ-ovci Selak Raspudić: ‘Imali ste dobru namjeru, ali fulali ste propis’

"Imali ste dobru namjeru, ali ste fulali propis", poručili su zastupnici HDZ-a Mariji Selak Raspudić…

1 sat prije

Domagoj Vidović o knjizi Ivice Marijačića “Ili će viti il’ nas neće biti”

Negdje sam pročitao ili sam negdje čuo, a o tome koliko su sjećanja (ne)pouzdana, mogla…

2 sata prije

Domoljub ili prevarant? Što nam govori nova izjava Emila Tedeschija?

Na putu iz Vukovara prema Zagrebu na mobitel mi iskoči naslovna izjava Emila Tedeschija iz…

3 sata prije