Kategorije Gastro

Okusi i arome Istre u klubu Kontesa u Zagrebu

Širi dalje

Međunarodni sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u Tinjanu u Istri. Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.



Kao najava sajma u Zagrebu u  održana je prezentacija istarskog pršuta.

Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv. Lovreč.

Istarski pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar, češnjak te aromatično mediteransko bilje.

Tomislav Radić/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Taksist u Zadru uhićen zbog preskupe vožnje, hoće li i onaj u Zagrebu?

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje…

18 minuta prije

Opaka polemika: “Grlić snima samo u RH, zemlji koja mu je odbojna i koju ne priznaje”

Polemika između Joška Marušića i Rajka Grlića započela je Marušićevim tekstom u Večernjem listu u…

1 sat prije

Pronađen Hrvat za kojim u Njemačkoj tragalo 10 dana: “Hvala vam, dragi prijatelji”

Pronađen je Sven Poljak (24), Hrvat za kojim se deset dana tragalo u Njemačkoj. (više…)

3 sata prije