Kategorije Gastro

Okusi i arome Istre u klubu Kontesa u Zagrebu

Širi dalje

Međunarodni sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u Tinjanu u Istri. Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.



Kao najava sajma u Zagrebu u  održana je prezentacija istarskog pršuta.

Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv. Lovreč.

Istarski pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar, češnjak te aromatično mediteransko bilje.

Tomislav Radić/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ukrajinci objavili: “Pogodili smo ruski tanker u Mediteranu, 2000 km od nas”

Ukrajina je prvi put izvela napad na ruski tanker u Sredozemnom moru, rekao je izvor…

8 minuta prije

Hajduk se priprema za gradnju novog stadiona. Vodstvo kluba odabralo projekt!?

Nacionalni nogometni stadion u Bratislavi, na kojem domaće utakmice igra Slovan, mogao bi dobiti svojevrsnu…

41 minuta prije

Zelenski zahvalio liderima EU jer su mu osigurali 90 milijardi eura

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je zahvalnost čelnicima Europske unije (EU) na odluci o odobrenju…

1 sat prije