Kategorije Gastro

Okusi i arome Istre u klubu Kontesa u Zagrebu

Širi dalje

Međunarodni sajam pršuta (ISAP), održat će se od 18. do 20. listopada u Tinjanu u Istri. Dolaze najbolji pršutari iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.



Kao najava sajma u Zagrebu u  održana je prezentacija istarskog pršuta.

Predstavili su se vodeći istarski pršutari: OPG pršuti Milohanić, Tinjan; Pršutarna Antolović, Tinjan; Pršutarna Dujmović, Tinjan; Pršutarna Jelenić, Sv. Petar u Šumi; OPG Franjul, Sv. Petar u Šumi, Pisinium d.o.o., Pazin; Pršutarna Buršić, Vodnjan; Pršutarna Compari, Pula i Pršutarna Tomaso, Sv. Lovreč.

Istarski pršut se suši bez dima, kože i potkožnog masnog tkiva. Vrijeme sušenja je najmanje godinu dana. U pripremi se koriste sol, papar, češnjak te aromatično mediteransko bilje.

Tomislav Radić/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ukrajinci objavili: “Pogodili smo ruski tanker u Mediteranu, 2000 km od nas”

Ukrajina je prvi put izvela napad na ruski tanker u Sredozemnom moru, rekao je izvor…

2 sata prije

Hajduk se priprema za gradnju novog stadiona. Vodstvo kluba odabralo projekt!?

Nacionalni nogometni stadion u Bratislavi, na kojem domaće utakmice igra Slovan, mogao bi dobiti svojevrsnu…

2 sata prije

Zelenski zahvalio liderima EU jer su mu osigurali 90 milijardi eura

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izrazio je zahvalnost čelnicima Europske unije (EU) na odluci o odobrenju…

3 sata prije