Kategorije Gastro

Trik Jamieja Olivera za savršene pečene hrskve krumpire

Širi dalje

U pripremi jela slavni britanski chef najčešće koristi vrstu engleskog krumpira – Maris Piper. On vjeruje da će krumpir biti finiji ako ga prvo stavite kuhati u slanu i vruću vodu na desetak minuta.

Komade ocijeđenog i djelomično ohlađenog krumpira potom stavlja u lim za pečenje koji je prethodno premazao ekstradjevičanskim maslinovim uljem, maslacem ili pačjom masti. Pritom valja znati da će vam pačja mast zagarantirati najveću hrskavost.

U lim stavlja uvijek samo jedan sloj krumpira kako bi se ravnomjerno ispekli te ih dobro posoli i popapri.

Krumpire stavlja peći u zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.

Potom krumpire vadi iz pećnice, a gnječilom za pire nježno stišće površinu pečenih zlatnih komadića kako bi ih ujednačio.

Tek onda dodaje začinsko bilje. Obično natrga nešto ružmarina, začini ga uljem i octom te doda nekoliko češnja češnjaka. Tu mješavinu prelije preko napola pečenih krumpira te ih ponovo stavi u pećnicu na još 25 do 30 minuta dok se ne ispeku do kraja.

Kako Jamie Oliver radi savršene pečene krumpire, pogledajte u njegovu videu na YouTubeu.

Megy M. /Foto:screenshot

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

FINA objavila koliko su Petković i Livaja zaradili u 2024, a koliko Rakitić i Gattuso

FINA je putem internetske stranice Info.BIZ objavila podatke o primanjima nogometaša SuperSport HNL-a. Nogometaši su…

6 sati prije

Zagreb ima udruga k’o pljeve! Tri su na istoj adresi, a sve plaća Tomašević

Stranka Možemo godišnje dijeli nekoliko milijuna eura sebi bliskim udrugama. Te udruge nerijetko osnivaju članovi…

8 sati prije

Objava naše glumice slama srca: ‘Komad moga srca otišao je gore s tobom”

Glumica Katarina Šestić Baotić podijelila je tužne vijesti - njezin otac Jakša Šestić preminuo je u 72.…

9 sati prije