U pripremi jela slavni britanski chef najčešće koristi vrstu engleskog krumpira – Maris Piper. On vjeruje da će krumpir biti finiji ako ga prvo stavite kuhati u slanu i vruću vodu na desetak minuta.
Komade ocijeđenog i djelomično ohlađenog krumpira potom stavlja u lim za pečenje koji je prethodno premazao ekstradjevičanskim maslinovim uljem, maslacem ili pačjom masti. Pritom valja znati da će vam pačja mast zagarantirati najveću hrskavost.
U lim stavlja uvijek samo jedan sloj krumpira kako bi se ravnomjerno ispekli te ih dobro posoli i popapri.
Krumpire stavlja peći u zagrijanu pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu.
Potom krumpire vadi iz pećnice, a gnječilom za pire nježno stišće površinu pečenih zlatnih komadića kako bi ih ujednačio.
Tek onda dodaje začinsko bilje. Obično natrga nešto ružmarina, začini ga uljem i octom te doda nekoliko češnja češnjaka. Tu mješavinu prelije preko napola pečenih krumpira te ih ponovo stavi u pećnicu na još 25 do 30 minuta dok se ne ispeku do kraja.
Kako Jamie Oliver radi savršene pečene krumpire, pogledajte u njegovu videu na YouTubeu.
Megy M. /Foto:screenshot
Nepoznati vandali u Zagrebu prelili su plakate crvenom bojom i ostavili poruku „Nikada više”, kao…
Nakon izuzetno uspješne posjete predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića Vatikanu koja je potvrdila izvrsne odnose…
"Vidio sam da se događa nešto ozbiljno pa sam prešao ulicu i shvatio da djevojka,…
Komentiraj